Kaunas jau ruošiasi Kalėdoms: nušvito miesto gatvės ir lankytinos vietos | Kas vyksta Kaune

Kaunas jau ruošiasi Kalėdoms: nušvito miesto gatvės ir lankytinos vietos

R. Tenio nuotr.

Nors iki didžiųjų metų švenčių liko dar šiek tiek daugiau nei mėnuo, Kaunas kalėdine dvasia alsuojančiais atributais pradėjo dabintis gerokai anksčiau. Tad gatvėse bei lankomiausiose praeivių arterijose net ir sutemus – jauku. Gelsvos ir balkšvos įvairiausių papuošimų šviesos suteikia miesto veidui ypatingą aurą.

Kviečiame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojus žvilgtelėti į tamsiu paros metu šviečiantį Kauną.

Nors judrusis Vytauto prospektas dažnai vakarais būna nuspalvintas automobilių žibintų spalvomis, dabar nuo kalėdinių dekoracijų šviečia ir kelio pakraščiai. Tad viskas čia puikiai dera – spalvos ir šviesos sukuria darną, kurią gali pastebėti skubantys į Kauno geležinkelio stotį, ar akimirkai stabtelėję lūkuriuoti atvažiuojančio autobuso viešojo transporto stotelėje.

Šventinės atmosferos netrūksta ir centrinėje miesto dalyje. Taip pat iš tolo šviečia į Nemuno salą vedantis pėsčiųjų tiltas. Tad žengus juo galima ne tik aprėpti akimis horizontą, bet ir pasijusti lyg pasakoje.

O ką jau kalbėti apie Kauno senamiestį – šventinių papuošimų grožiu jis nenusileidžia pastarosioms dvejoms vietoms mieste. Šviečiančiomis lemputėmis ir dekoracijomis išpuošti apšvietimo stulpai apšviečia grindinį, kauniečių ir svečių pamėgtas lankytinas vietas bei, žinoma, jau iš tolo atveria Kauno rotušės, arkikatedros ir kitų statinių kontūrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA