Įkvėpta subtiliausių Prancūzijos tradicijų, atidaryta jau penktoji „Mon Ami“ kepyklėlė Kaune | Kas vyksta Kaune

Įkvėpta subtiliausių Prancūzijos tradicijų, atidaryta jau penktoji „Mon Ami“ kepyklėlė Kaune

R. Tenio nuotr.

Kas yra tikras prancūziškas kruasanas? Kaip iškepti ne tik sveiką, bet ir nuostabios tekstūros duoną – tokią, kokią norisi nupiešti ar ja papuošti vitriną? Tobulų kepinių paslaptis, nesivaikant trumpalaikių madų, jau 10 metų puoselėja kepyklėlės „Mon Ami“ komanda, kurios vizija – pasiūlyti kepinius tik iš aukščiausios kokybės poduktų, laikantis amžių patikrintų tradicijų.

Šią savaitę Kaune, Šilainiuose, Šarkuvos g. 1A „Maximoje“ atidaryta dar viena „Mon Ami“ kepyklėlė, kurioje galite viso to paragauti ir vietoje – prie arbatos ar kavos puodelio.

Prancūzija – kepinių kultūros pavyzdys

„Dar tik viską pradėję, prieš 10 metų, galvojome, kaip viską atlikti kuo tobuliau. Atrodo, tai vyko seniai, tačiau, kad ir koks laikmetis bebūtų, kokybiška ir sveika visada išliks tai, kas yra natūralu: rupūs miltai, naminiai kiaušiniai ar sviestas ir kiti kuo mažiau apdoroti produktai. Įkvėpimu tapo Prancūzija, kurioje senosios kepimo tradicijos perduodamos iš lūpų į lūpas – ten ne tik sėmėmės gaminių idėjų, bet ir gilinome žinias apie kiekvieną proceso žingsnį. Būtent todėl mūsų asortimente tiek daug prancūziškų gardumynų“, – aiškina Elena Anilionienė.

Virš 20 duonos rūšių

Visos ruginės duonos „Mon Ami“ kepyklėlėje kepamos be mielių, tik su natūraliu raugu. „Galvojame ne tik apie išpuoselėtą skonį, bet ir apie estetiką – daugelį duonų tiesiog norisi nutapyti“, – šypsosi E. Anilionienė ir papildo, kad būtent senieji receptai leidžia sukurti ne tik pasakišką patiekalų skonį, bet ir išvaizdą.

Duonos lentynose kepyklėles puošia virš 8-ių rūšių ruginės duonos, o kur dar itališkos duonelės, čebatos, bagėtės, vokiška duona ar duona iš pilno grūdo, speltos miltų. Viso suskaičiuojame virš 20 rūšių pagal unikalius receptus kepamos duonos.

Kyšai su rūkytu šamu

Prancūzijos įkvėptame meniu – nemažai prancūziškų užkandžių. Pavyzdžiui, traškios tešlos krepšeliai, vadinamieji kyšai (pranc. Quiche). Kyšai praminti niekada neatsibostančiu užkandžiu, nes įdarų įvairovė – begalinė. Nuo vegetariškų kyšų su varške, špinatais, kelių rūšių sūriais ar daržovėmis iki kyšų su lašiša ar netgi šamu.

„Pastebime, kad lietuviai pasiilgę žuvies. Tačiau, dėl jos apdorojimo būdo, daugelyje patiekalų žuvį pritaikyti sunkiau. Nusprendėme įveikti šią užduotį ir sukurti kuo ryškesnį žuvies skonį iš šamo filė ir rūkytos šamienos“, – receptų paslaptis atskleidžia E. Anilionienė.

Torto receptas tobulinamas kelis mėnesius

„Mon Ami“ tortus pagarsėjusius unikaliais skonių deriniais jau pamėgę ne tik Kauno ar Vilniaus gyventojai, bet ir miestų svečiai – turistų grupės, diplomatai, saldumynų gurmanai. Tačiau po sėkmės istorija slypi ilgas darbas: vieno torto receptas gali būti tobulinamas iki 3 mėnesių.

„Žinoma, viskas prasideda nuo kruopščiai atrinktų produktų. O tada jau seka kūrybinis procesas: nenurimstame, kol tortas nenustebina“, – šypsosi „Mon Ami“ vadovė E. Anilionienė. Tortų mėgėjus vilioja ne tik įvairiosios tortų rūšys, bet ir pasirinkimas: patikusį tortą galima užsisakyti įvairiais dydžiais: nuo didesnio torto visai šeimai iki mažesnio – romantiškam pasimatymui.

Ne ką mažiau komplimentų sulaukia ir kepyklėlės kruasanai. „Kruasanų paslaptis – naudoti sviestą, o ne jo pakaitalus. Būtent kokybiškas sviestas ypač svarbus kuriant daugelio kepinių skonį. „Mon Ami“ kepyklėlėje per mėnesį jo sunaudojame net iki 4000 kg”.

Prancūziškas kavinukės konceptas

Nedideli apvalūs staliukai prie kurių patogu prisėsti trumpam dienos atokvėpiui, marmuriniai paviršiai ir subtilios, jaukumo suteikiančios interjero detalės: „Mon Ami“ prancūziško stliaus konceptas apima ne tik kepinius, bet ir atmosferą.

„Atsinaujinant Laisvės Alėjai kartu atsinaujinome ir mes: norime sukurti jaukią galimybę prisėsti prie lango, mėgautis skoniais ir pro langą stebėti praeivius“, – pasakoja „Mon Ami“ kūrėjai ir kviečia į svečius.

„Mon Ami“ kepyklėlės Kaune įsikūrusios: Laisvės al. 79 (šalia Centrinio knygyno), Savanorių pr. 225, („HyperMaxima“), ir „Maxima“parduotuvėse Pramonės pr. 29 bei Veiverių g. 150b. O dabar ir naujojoje – Šarkuvos g. 1A . Visose kepyklėlėse jau galima aptarti bei suplanuoti ir būsimą jūsų šventinio stalo asortimentą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA