Dar viena sėkminga Kauno įmonė šį mėnesį švęs įkurtuves naujoje vietoje | Kas vyksta Kaune

Dar viena sėkminga Kauno įmonė šį mėnesį švęs įkurtuves naujoje vietoje

R. Tenio nuotr.

Augantiems verslams, o ypač gamybiniams, veikla mieste tampa trūkumu – sudėtinga logistika, ribotos plėtros galimybės, didesni nekilnojamojo turto ir žemės mokesčiai. Vienas tokių verslų – spaustuvė „Kopa“, neseniai pasirinkusi naujus namus Kauno rajone esančioje Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).

Žaliakalnio ribose, šalia „Hyper Maximos“, Savanorių prospekte, daugiau kaip 15 metų veikusi spaustuvė „Kopa“ vasaros pabaigoje pradėjo kurtis LEZ teritorijoje pastatytame specialiai spaustuvės poreikiams pritaikytame naujame pastate.

[galerija kiek=”12″]

Senajį pastatą parduos

Patogi lokacija Kaune, sutvarkytas pastatas ir moderniai įrengtas biuras puikiai tarnavo iki tos dienos, kol išaugome „marškinėlius“. Tad persikraustymas ir investicijos į tolimesnę plėtrą buvo dėsningai planuotos. LEZ pasirinkome dėl paruoštos infrastruktūros“, – sako bendrovės „Kopa“ generalinis direktorius Saulius Mudėnas.

Pasak vadovo, LEZ teritorijoje įsikūrusioms įmonėms taikomos mokestinės lengvatos nebuvo pagrindinis motyvas išsikraustyti iš miesto. Svarbiausi kriterijai pasirenkant vietą naujai spaustuvei buvo parengta infrastruktūra ir patogi vieta.

Buvusios spaustuvės patalpos šiuo metu yra tuščios ir ateityje bus parduotos. „Esame tvirtai apsisprendę jas parduoti, nes mūsų verslas yra spaudos paslaugos. Nekilnojamo turto nuoma ir priežiūra yra kitas verslas, juo šiuo metu užsiimti neplanuojame“,– sako S. Mudėnas.

Sprendimas kurtis naujoje vietoje kilo gerokai anksčiau, o projekto įgyvendinimui prireikė net trejų su puse metų. Aukštos kokybės spaudos leidinių leidyba garsėjančios spaustuvės, dizaino ir leidybos paslaugų įmonės „Kopa“ vadovas neslepia, kad ir įgyvendinant naujų spaustuvės namų projektą, daug dėmesio skirta pačiam projektavimo etapui, o dėl kai kurių specifinių spaustuvės projektavimo sprendinių buvo konsultuojamasi ir su užsienio projektuotojais. Įkurtuvių procesą žadama užbaigti lapkritį, kuomet atkeliaus visi užsakyti baldai, bus pasodinti visos suplanuoti augalai, o vidiniame kieme augančiame beržynėlyje įsižiebs šventiniai papuošimai.

S. Mudėnas įsitikinęs, kad naujoji vieta yra ideali logistikos prasme, o patalpos tokios patogios, kad gali drąsiai pretenduoti į Europoje veikiančių modernių spaustuvių draugiją.

Moderniausia rinkoje spaudos mašina

„Naujoje spaustuvėje sumontavome naują pačią moderniausią šiuo metu rinkoje sukurtą spaudos mašiną, kuri daug operacijų daro automatizuotai, tai leidžia turėti aukštą kokybės stabilumą ir aukštą gamybos efektyvumą. Naujos įrangos ypatumas, kad su ja galima efektyviai spausdinti ir sąlyginai nedidelius tiražus. Spaustuvės specializacija išliko ta pati: kokybiškų knygų, meno leidinių, reklaminių leidinių, brošiūrų ir katalogų spauda“, – sako S. Mudėnas.

Ne mažiau už įkurtuves moderniuose, spaustuvės ir leidybos poreikiams pritaikytose patalpose džiugina ir planuojami veiklos rezultatai, pasak S. Mudėno, planuose – dvigubai padidinti pardavimų pajamas. 80 proc. spaustuvės užsakovų yra ne Lietuvoje, tačiau spaustuvės vadovą džiugina, kad dauguma jų užsakovų lietuvių jau yra tapę pastoviais klientais.

Itin aukštą ofsetinės spaudos kokybę vertinantiems smulkiems užsakovams „Kopa“ prieš dvejis metus pirmieji rinkoje pasiūlė ofsetinę e-spaustuvę klik.lt, kuri sudaro galimybę net ir smulkius darbus spaudinti ofsetiniu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA