Centrinė Kauno dalis liko be elektros (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Centrinė Kauno dalis liko be elektros (atnaujinta)

Asociatyvi / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Ketvirtadienį prieš pat 16 val. „Kas vyksta Kaune“ redakcijoje užgeso šviesos. Aiškėja, kad elektros neteko daugiau nei 200 elektros vartotojų.

Ketvirtadienio popietę – sujudimas Laisvės alėjoje įsikūrusiuose biuruose ir kauniečių būstuose. Kaip nurodoma interaktyviame „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) žemėlapyje, tiekimas nutrauktas 15.54 val.

Pagal ten pat pateikiamą informaciją, elektros srovė dingo dėl pažeisto elektros kabelio. Nuo tinklo atjungti apie 270 vartotojų. Dabartiniais duomenimis, tiekimą atnaujinti planuojama atnaujinti 18 val.

Dėl tikslesnių gedimo priežasčių „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su ESO atstovu spaudai Tomu Kavaliausku. Gavę daugiau informacijos, papildysime.

Atnaujinta

Apie 16.30 val. elektros tiekimas bent jau daliai vartotojų atnaujintas. Tiesa, ESO atjungimų žemėlapis vis dar raudonuoja elektrą praradusiais klientais, bet tikėtina, kad tiekimas jau sugrąžintas arba artimu metu bus grąžintas visose Laisvės alėjos prieigose.

T. Kavaliauskas po 16.30 val. „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad gedimas jau pašalintas, elektros tikimas atnaujintas. Jo teigimu, Kauno centre buvo nutrauktas elektros kabelis.

ESO atstovas pastebėjo, kad Laisvės alėjoje vyksta intensyvūs darbai ir kasinėtojų daug, tačiau kol kas dėl nepatogumų sukėlusios tinklų avarijos niekas neprisipažįsta.

„Šiuo metu negaliu tvirtinti, kad kabelį nutraukė būtent Laisvės alėją rekonstruojantys darbininkai“, – paklaustas, ar gedimas tiesiogiai susijęs su pėsčiųjų gatvės atnaujinimu, sakė T. Kavaliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA