Liūdnos žinios stipriųjų gėrimų mėgėjams – teks patuštinti pinigines | Kas vyksta Kaune

Liūdnos žinios stipriųjų gėrimų mėgėjams – teks patuštinti pinigines

BNS 2018/11/13 19:24
Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Artėja dar sunkesni laikai tiems, kurie neaplenkia stipriųjų gėrimų skyriaus. Nuo 2019 metų pavasario didės degtinės ir kitų stipriųjų gėrimų kainos, nes valdžia užsimojo 10 proc. padidinti akcizą etilo alkoholiui.

Sveikatos ministras Aurelijus Veryga antradienį Seime registravo Akcizų įstatymo pataisą, kuria siūloma mokesčius padidinti nuo kovo 1–osios. Pataisą ketinama priimti iki Kalėdų.

Akcizų tarifą etilo alkoholiui siūloma padidinti nuo 1665 iki 1832 eurų.

Ministras skaičiuoja, kad padidinus akcizą etilo alkoholiui, 0,5 litro stipraus alkoholinio gėrimo vidutiniškai galėtų pabrangti apie 0,39 euro. Brangtų ne tik degtinė, bet ir brendis, konjakas, viskis, romas ir kiti stiprieji gėrimai.

Akcizų tarifai etilo alkoholiui ir alkoholiniams gėrimams buvo didinami kasmet ketverius metus iš eilės – paskutinį kartą jie didėjo 2017 metais. Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, per tą laiką vyno ir kitų fermentuotų gėrimų rinka susitraukė apie 30 proc., tarpinių produktų (vermuto, spirituoto vaisių–uogų vyno ) – 68 proc., alaus – 17 proc., etilo alkoholio – tik 4 procento.

Stiprieji alkoholiniai gėrimai pagal parduodamą kiekį išlieka antri pagal populiarumą po alaus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA