Aleksote išbandymas vairuotojams – pro sutrupėjusį asfaltą plūsta vanduo (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Aleksote išbandymas vairuotojams – pro sutrupėjusį asfaltą plūsta vanduo (papildyta)

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr.

Kauniečiai įspėja: antradienio vakarą leidžiantis Aleksoto kalnu, pirmoje juostoje vairuotojus pasitinka staigmena – pro nuo lietaus sutrupėjusį asfaltą aplink šulinį sunkiasi vanduo.

„Leidžiantis Aleksoto kalnu žemyn, dešinėje yra atsivėręs subyrėjęs šulinys, ant kelio mėtosi asfalto gabaliukai“, – situaciją apibūdino į „Kas vyksta Kaune“ besikreipęs skaitytojas.

Atsakomybės nestokojantis pilietis ne tik perspėjo apie kliūtį kelyje, bet ir kitiems, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės (KET), ją pažymėjo. Šįkart pasitelkė originalų skiriamąjį bruožą – baltą „Maximos“ maišelį. Kaip pats teigė, kad geriau kely matytųsi.

Kaunietis atkreipė dėmesį ir į už tilto besikeičiantį ratą vairuotoją. Jis spėjo, kad tokio veiksmo priežastis galėtų būti šis šulinys, tačiau nėra tuo įsitikinęs.

Vyras pasvarstė ir kliūties atsiradimo priežastis – galbūt tai sustiprėjusio lietaus padarinys.

Papildyta

„Kauno vandenų“ trečiadienį „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare bendrovės technikos direktorius Dainius Gudavičius informavo, kad lapkričio 13 d. vakarą iškritus gausiam kritulių kiekiui, nuotekų tinklas, esantis Veiverių gatvės nuokalnėje, nepajėgė surinkti didelio paviršinio vandens kiekio.

„Dėl minėtos priežasties vandens srautas pradėjo veržtis iš kontrolinio šulinio, dėl ko buvo apgadinta (paplauta) asfalto danga. Avarinei tarnybai gavus pranešimą apie minėtą atvejį, pastatytas įspėjamasis kelio ženklas. Šiuo metu rangovai yra gavę užduotį atstatyti asfaltbetonio dangą“, – aiškino D. Gudavičius.

Jo teigimu, daugiau panašių atvejų kaip šis neužfiksuota. Avarinė tarnyba antradienio vakarą iš viso gavo 35 pranešimus, vidurkis – 20 pranešimų. Metrologų duomenimis, per 6 valandas Kaune iškrito 20 mm kritulių, o vidutinė mėnesio norma yra 55 mm kritulių.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA