Pravieniškėse – drastiškos priemonės užkietėjusiems kaliniams suvaldyti | Kas vyksta Kaune

Pravieniškėse – drastiškos priemonės užkietėjusiems kaliniams suvaldyti

BNS 2018/11/13 17:45
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kalėjimų departamentas pranešė, kad antradienį Pravieniškių pataisos namuose 50 nuteistųjų, nenorinčių atsisakyti kalėjimo subkultūros, perkelti į kitas patalpas. Atlikus kratas, iš kalinių taip pat paimti įvairūs draudžiami daiktai.

Į kamerinio tipo gyvenamąsias patalpas perkelti nuteistieji, kurie bausmę atliko 2-ojo sektoriaus 1-ajame lokaliniame sektoriuje.

Pasak departamento, tai nuteistieji, nenorintys atsisakyti tarpusavio santykių kalėjimo subkultūros pagrindu, dauguma nuteisti už nusikaltimus, turėjusius visuomenėje didelį rezonansą, kai kurie priskiriami laisvėje egzistavusioms ar ir šiuo metu esančioms nusikalstamoms grupuotėms.

Naujosiose patalpose šie nuteistieji suskirstyti ne daugiau po keturis, atliktas kontrolinis daiktų svėrimas, asmens bei daiktų kratos, užtikrinama nuteistųjų disciplina, dienotvarkė bei režimas, tikrinami turimi elektriniai prietaisai. Patalpose, į kurias perkelti nuteistieji, įrengta mobiliųjų telefonų aptikimo sistema.

Kratų metu rastos ir paimtos keturios SIM kortelės, mobiliojo ryšio telefonas, mobiliojo ryšio telefono akumuliatorius, apie du litrai skysčio, turinčio alkoholio kvapo.

Kalėjimų departamento duomenimis, perkeliant nuteistuosius į kamerinio tipo patalpas, dalis jų reiškė nepasitenkinimą administracijos veiksmais, grasino bado akcijomis, skundais.

„Iš atskirų nuteistųjų žodžių bei replikų buvo galima suprasti, jog galimos nepaklusimo akcijos, vieno nuteistojo atžvilgiu teisės aktų nustatyta tvarka buvo panaudotos specialiosios priemonės“, – teigiama pranešime.

Dėl šio atvejo bus pradėtas patikrinimas, nuteistasis izoliuotas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA