V. Adamkui – ypatingas apdovanojimas iš JAV | Kas vyksta Kaune

V. Adamkui – ypatingas apdovanojimas iš JAV

BNS 2018/11/12 18:24
R. Tenio nuotr.

Jungtinėse Valstijose įsikūrusio Komunizmo aukų atminimo fondo atstovai šią savaitę įteiks apdovanojimą kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui.

JAV prezidentų vardu pavadinto Trumano-Reagano (Trumano-Reigano) Laisvės medaliu taip pat bus apdovanota europarlamentarė iš Latvijos Sandra Kalnietė ir Estijos atstovas Europos Parlamente, Nacionalinės nepriklausomybės partijos įkūrėjas Tunne Kelamas (Tunė Kelamas), pranešė fondas.

Ši JAV Kongreso įsteigta organizacija kasmet įteikia tokius apdovanojimus institucijoms ir žmonėms, įsipareigojusiems laisvei ir demokratijai bei kovojusiais su komunizmu, kitomis tironijos formomis.

„Komunizmas buvo įveiktas ir įsivyravo demokratija. Šiandien nebekalbame apie komunizmą kaip apie egzistuojančią alternatyvą, – fondo pranešime cituojamas V. Adamkus. – Šiame kontekste turiu pareikšti nuoširdų dėkingumą darbui, kurį dirba Komunizmo aukų atminimo fondas.“ Šis fondas įkurtas 1993 metais.

V. Adamkus sovietų okupacijos metus praleido Jungtinėse Valstijose. Ten jis ėjo aukštas pareigas JAV federalinėje Aplinkos apsaugos agentūroje ir aktyviai dalyvavo lietuvių išeivijos veikloje, vadovavo visuomeninei organizacijai „Santara-Šviesa“. Lietuvos prezidento pareigas jis ėjo 1998–2003 ir 2004–2009 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA