Be dviejų lyderių žaidęs „Žalgiris“ visa galva pranoko „Dzūkiją“ | Kas vyksta Kaune

Be dviejų lyderių žaidęs „Žalgiris“ visa galva pranoko „Dzūkiją“

delfi.lt 2018/11/12 20:04
R. Tenio nuotr.

Pirmadienį vakare „Betsafe-LKL“ čempionato X turą užbaigė akistata Alytuje. Jos metu „Dzūkija“ namuose priėmė šalies čempionų titulą ginantį Kauno „Žalgirį“. Svečiai nuo pat mačo pradžios kontroliavo situaciją ant parketo ir 94:65 iškovojo 9-ą pergalę čempionate.

Gausiai Alytaus arenoje susirinkę žiūrovai turėjo anksti susitaikyti su mintimi, kad šį vakarą „Dzūkija“ bus priversta pripažinti žalgiriečių pranašumą.

Galingai startavęs „Žalgiris“ su kiekviena minute tik didino persvarą, o po dviejų kėlinių svečiai iš Kauno pirmavo 48:26.

M. Grigonis geriausią šio sezono pasirodymą surengė jau per pirmą rungtynių pusę, iš viso surinko 25 taškus, 33 naudingumo balus ir buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių.

„Žalgiris“ pagerino jam pačiam priklausantį sezono rekordą – iškovojo pergalę didžiausia persvara išvykoje. Praėjusiame ture „Žalgiris“ 25 taškais laimėjo Šiauliuose.

Geriausias rungtynes šį sezoną taip pat sužaidė Derrickas Waltonas Jr. (12 taškų, 14 naudingumo balų) ir Rokas Jokubaitis (7 taškai, 8 naudingumo balai).

„Dzūkija“ priešinosi tik pusę pirmojo kėlinio, kai atsiliko 8:10 (5-ąją min.). Tuomet „Žalgiris“ šovė į priekį – laimėjo atkarpą net 20:1 ir prasidėjus antram kėliniui pirmavo 30:9 (12-ąją min.).

Vien per pirmą rungtynių pusę M. Grigonis pelnė 14 taškų ir surinko 23 naudingumo balus – iki šiol jo rekordai „Žalgiryje“ buvo 12 taškų (prieš „Rytą“) ir 17 naudingumo balų (prieš „Šiaulius“).

Po pertraukos skirtumas padidėjo iki 30-ties taškų ir „Dzūkija“ nesugebėjo grąžinti intrigos.

„Dzūkija“ sužaidė prasčiausias sezono rungtynes ir nebuvo panaši į tą komandą, kuri prieš tris savaites Kaune atkakliai priešinosi „Žalgiriui“ ir pralaimėjo 75:88.

Šarūnas Jasikevičius leido pailsėti Pauliui Jankūnui ir Nate‘ui Woltersui. „Dzūkija“ vertėsi be piršto lūžį patyrusio Egidijaus Dimšos.

Devintą pergalę pasiekęs „Žalgiris“ pavijo Klaipėdos „Neptūną“ turnyro lentelės viršuje. „Dzūkija“ su dar trimis komandomis dalijasi 5 vieta lygoje.

Per 23 tarpusavio rungtynes Lietuvos čempionate žalgiriečiai dar nė karto nėra pralaimėję „Dzūkijai“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA