Pirmadienio rytą kauniečiai prie vairo sėdo dar „šilti“ | Kas vyksta Kaune

Pirmadienio rytą kauniečiai prie vairo sėdo dar „šilti“

Kauno apskrities VPK nuotr.

Nuo pat ankstyvo pirmadienio ryto Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos (KPV) pareigūnai Kauno mieste ir rajone tikrino, ar gyventojai sėdo prie vairo nevartoję alkoholio. Keliems vairuotojams pūstelėjus į alkotesterį, ekrane užsižiebė ne nuliai.

[galerija kiek=”4″]

Kaip teigiama Kauno apskrities VPK pranešime, lapkričio 12 d. vykdytos policinės priemonės metu sustabdžius apie 350 transporto priemonių, trims vairuotojams, jau spėjusiems pavartoti alkoholio, teko savo kelionę baigti.

Priemonės metu iš viso nustatyti septyni transporto priemonių vairuotojai, vartoję alkoholį. Keturi vairuotojai neviršijo leistinos alkoholio normos: 0,12 prom., 0,08 prom., 0,19 prom. ir 0,18 prom. Dar trims vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,99 prom., 1,36 prom. ir 0,80 prom.

Tiesa, 1,36 prom. ir 0,80 prom. į alkoholio matuoklį įpūtę vairuotojai prie vairo neblaivūs sėda ne pirmą kartą – už analogišką pažeidimą jie jau bausti anksčiau.

„Neretai alkoholis tampa skaudžių eismo įvykių priežastimi. Visų transporto priemonių vairuotojai turėtų susimąstyti, kad vairuodami neblaivūs jie rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių gyvybe“, – teigia Kauno apskrities VPK KPV Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra, primindamas, kad pareigūnai ir toliau aktyviai vykdys įvairias prevencines priemones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA