Kaunietė E. Vitulskienė atskleidė, iš ko susilaukia daugiausia piktų komentarų | Kas vyksta Kaune

Kaunietė E. Vitulskienė atskleidė, iš ko susilaukia daugiausia piktų komentarų

delfi.lt 2018/11/10 21:32
DELFI nuotr, „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vis dažniau kylant diskusijoms apie besikeičiantį kūno kultą, plius dydžio modelius ir drąsiai apvalumus aptariančias žinomas moteris, visuomenėje užvirė aštri diskusija. Plius dydžio drabužius dėvinčioms moterims skirtą kolekciją sukūrusi ir mados namus atidariusi Erika Vitulskienė taip pat nevynioja žodžių į vatą ir sako, kad daugiausiai piktų komentarų sulaukia iš apkūnių moterų.

Šią savaitę DELFI TV studijoje rubrikos „Veidai“ redaktorė Gintarė Urnikienė kalbino LNK projekto „Dydžio (r)evoliucija” vedėją E. Vitulskienę ir „Dydis nesvarbu” kūrėją Giedrę Valavičiūtę. Viešnios atvirai papasakojo, su kuo susiduria dirbdamos bei kokių iš tiesų komentarų ir istorijų išgirsta bendraudamos su paaugliais ar plius dydį dėvinčiomis moterimis. Anot jų, realybė ne visada yra tokia, kokią mes įsivaizduojame.

„Didelio perversmo nėra. Psichologinės baimės pas mus labai stiprios ir vis dar tvyro. Jos sunkiai iš mūsų išgyvendinamos. Po truputį bundam. Jei ir iš šimto viena moteris pagalvos, kad ji iš tiesų yra graži, aš jau būsiu laiminga ir padariusi savo darbą“, – sakė Erika.

Jai pritarė ir G. Valavičiūtė, pridūrusi, kad matoma informacija, aplinka verčia žmones jaustis nepilnavertiškai. Jos nuomone, savivertę turėtume įrodyti ne per išvaizdą, o asmenybę.

Abi laidos viešnios atviravo, jog dažnai sulaukia komentarų, kad kurdamos savo projektus jos neva reklamuoja storumą. „Svarbiausia jaustis gerai, būti laiminga čia ir dabar ir ne tada kai numesi kažkiek kilogramų. Gyvenimas vienas ir jį gyventi reikia dabar. Tai ne apie svorį, o laimę ir gebėjimą mylėti save tokį, koks esi“, – kalbėjo Erika.

Anot jos, komentarų buvo daug ir dažniausiai blogų. Tačiau įdomu tai, kad dažniausiai šiuos komentarus rašo apkūnios moterys. Erika svarsto, kad to priežastimi gali būti tai, kad po šių projektų dėmesys atsisuko į jas ir tapo sunkiau pasislėpti.

„Lengviausia yra pasidažyti, nesusitvarkyti, užsidėti plaukus ant veido ir bijoti savęs, vyro, jam kartoti, kad reikia numesti dešimt, keliokika ar dar kažkiek kilogramų. Vietoje to, kad pasakytų „taip, aš graži“, jos dar labiau pyksta, gūžiasi. Reikėtų spręsti problemas ir pamilti save. Arba jau pasportuoti ir mesti svorį. Nesuprantu, kam reikia sėdėti namie ir būti piktam, pykti komentaruose“, – svarstė žinoma moteris.

Viešojoje erdvėje buvo aptarinėjama jos vedamame televizijos projekte vykusi fotosesija, kurios metu plius dydį dėvinčios dalyvės gatvėje pozavo vien su bikiniais. E. Vitulskienė sako, kad pradžia buvo stipri ir vėliau jau nebuvo ko slėpti.

Mados namus neseniai pristačiusi moteris teigia abu sūnus mokanti ne pastabomis, o savo pačios pavyzdžiu bei pastebi, kad auga visiškai kitokį požiūrį turėsianti jaunuolių karta.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA