Į Kauną suplūdo geriausi Lietuvos gatvės šokėjai | Kas vyksta Kaune

Į Kauną suplūdo geriausi Lietuvos gatvės šokėjai

K. Juškos nuotr.

Laikinojoje sostinėje šiandien – ypatinga diena visiems gatvės šokio entuziastams ir nepaprasto reginio mėgėjams. Jau penktą kartą šokio improvizacijos pradedančiuosius ir virtuozus buria išskirtinės koncepcijos renginys „Unleash Your Flava“ (UYF), kurio kiekviename raunde atmosfera tiesiog užprogramuota kaisti.

Apie šios gatvės šokių šventės formatą, artėjant prie finalinių kovų garantuojantį stogą nunešančias kombinacijas ir pačias geriausias emocijas, „Kas vyksta Kaune“ kalbėjosi su vienu iš UYF įkvėpėjų ir ilgamečių organizatorių Jurgiu JimmiSaito Binkausku.

„Gamers“ šokių studijos, kurioje vyksta renginys, treneris, praktikuojantis popping ir locking šokių stilius, bet tikrai nevengiantis suvynioti ir breikerišką top rock’ą, taip pat papasakojo, ką dar kauniečiams šį sezoną planuoja parodyti idėjų nestokojantys aktyvistai.

– Penktą kartą vykstantis UYF jau tapo tradicine Lietuvos gatvės šokėjų švente – tiesa, Kaune užgimęs renginys ištakose atrodė kitaip. Papasakok, kada ir kur susirinko pirmieji skonių laisvintojai. Ar pameni, kas skynė laurus?

– Pirmasis renginys įvyko spontaniškai – tuometinėje „Fluxus ministerijoje“ turėjome salę, susirašius su vienu kolega, penktadienį kilo mintis suorganizuoti kovas – jos įvyko tą patį vakarą, t. y. po 6 valandų nuo skambučio. Finale susirungė Joana Rožkovaitė ir Viltė Mikalkėnaitė, pastarajai pavyko laimėti.

– Kaip manai, ar geresnė renginio organizacija, amžiaus kategorijų ir rėmėjų atsiradimas, pastovi vieta nesužaloja jo šviežumo, pogrindinės dvasios, neformalumo, kuris šokėjams visai patrauklus?

– Rėmėjų kiekiu pasigirti negalime (juokiasi), iš esmės tokio masto renginius remia keli artimiausi draugai, kaip „Thursday Clothing“. O kai darai iš širdies, tai ar Rotušėje, ar studijoje – atmosfera vis vien bus gera.

– Renginio koncepcija išties įdomi ir pateisinanti jo pavadinimą. Pristatyk, kokiu principu čia laužomi gatvės šokio standartai.

– Vienoje kategorijoje rungiasi visų stilių šokėjai. Įdomiausia tai, jog po kiekvienos kovos laimėjusi komanda iš pralaimėjusios prisijungia po vieną žmogų, todėl atrankose pradėjus šokti vienas prieš vieną, finale matome kovojančias komandas, kuriose yra po penkis šokėjus – įprastinėmis sąlygomis jos nesusiformuotų.

– Kuo komandinė gatvės šokio kova įdomesnė dalyviui ir žiūrovui už asmeninį susirėmimą? Kokias šokėjo savybes geriau atskleidžia abu varžybų tipai?

– Komandinėse kovose svarbu yra paleisti savo ego, pajausti komandos draugus ir su jais susivienyti, kas priveda prie įdomių ir nestandartinių junginių. Tuo tarpu vienas prieš vieną kovose nugali stipriausias individas.

– „Gamers“ šokių studija, kurioje šeštadienį vyksta UYF, praėjusį sezoną pažėrė kiek netikėtai daug Kauną papuošusių renginių. Kurie buvo įsimintiniausi? Kas motyvuoja nestabdyti?

– Visi renginiai yra savaip įsimintini: UYF stebina savo nestandartine koncepcija, „Funky Soul Connection“ daugiau dėmesio atkreipia į rečiau sutinkamus šokių stilius, „Give Me a Break“ sugebėjo surinkti iš esmės visą Lietuvos breiko populiaciją – nuo 5-mečių iki 40-mečių. Visa tai ir suteikia motyvacijos, galų gale, juk kas, jei ne aš, ir kada, jei ne dabar?

– Šiuo metu „Gamers“ Kaune praktiškai įgijusi tikro gatvės šokio monopolį – tiek nuoseklių treniruočių, tiek renginių atžvilgiu. Kaip susiklostė tokia situacija? Trūksta aktyvistų, kurie mokytų šokti, ar tiesiog nebėra, ko mokyti?

– Norinčių mokytis visados yra, tik reikia žinoti, kur jų ieškoti ir kaip sudominti. O minėta situacija susidarė dėl to, kad studijos išlaikymas yra sunkus ir ne itin pelningas darbas, dauguma šokėjų lengvesnės duonos ieškodami mokytojauja Vilniuje ir užsienyje, kur truputėlį lengviau.

– Kokie studijos šio sezono planai? Ar jau galvojate apie šiltąjį metų laiką, kai šokis gali žengti į gatves, arčiau kauniečių?

– Renginiams idėjų turime ir jų bus įvairių, tačiau kiek mažiau nei praėjusį sezoną. Šiuo metu didžiąją dalį energijos skiriame savo debiutinio šokio spektaklio kūrybai, todėl su renginiais truputėlį pristabdome.

– Kada šeštadienį verta apsireikšti žiūrovams, norintiems šokių aikštelėje išvysti svylant didžiausią skonių koncentraciją?

– Apie 17.15 val., kuomet prasidės 16-os geriausių pradedančiųjų ir atviros kategorijos šokėjų kovos.

„Unleash Your Flava“ iki 20 val. vyksta „Gamers“ šokių studijoje, Žemaičių g. 31. Žiūrovams įėjimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA