Iš Kauno pradedamas vykdyti naujas skrydis: miestas tikisi papildomų pajamų | Kas vyksta Kaune

Iš Kauno pradedamas vykdyti naujas skrydis: miestas tikisi papildomų pajamų

BERTA BANYTĖ 2018/11/09 11:07
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien iš Kauno oro uosto pradės kilti orlaiviai, skriesiantys iš Kauno į seniausią Suomijos miestą Turku ir atgal. Lėktuvai kursuos du kartus per savaitę – pirmadieniais ir penktadieniais vieną kartą per dieną. Šiuo nauju maršrutu tikimasi sudominti lietuvius, o taip pat į laikinąją sostinę pritraukti suomių turistus. Manoma, jog jų apsilankymas Kaune būtų ekonomiškai naudingas miesto viešbučiams, restoranams, kavinėms, barams ir kitam atvykstamąjį turizmą kuruojančiam verslui.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistų kalbintas Kauno vicemeras Simonas Kairys šiandien miesto oro uoste sutiks pirmąjį lėktuvą iš Turku.

„Nuo pat pradžių mūsų tikslinė rinka buvo Skandinavijos šalys. Remiantis ankstesnės turėtos patirties rezultatais, kai iš Kauno buvo vykdomas skrydis maršrutu: Kaunas-Tamperė (aut. past. trečiasis pagal dydį Suomijos miestas), sulaukęs didelių atvykstančiųjų turistų srautų ir taip padėjęs miesto viešbučiams, restoranams, barams suklestėti, mus iki šiol domino bendradarbiavimo galimybė su bet kuriuo Suomijos miestu“, – sakė politikas.

Pasak jo, kryptis iš Kauno į Turku miestą Suomijoje pasirinkta neatsitiktinai – skrydžių grafikai sudaryti taip, kad būtų patogūs trumpai savaitgalio kelionei. „Wizz Air“ oro linijų kompanijos lėktuvai pirmyn-atgal kursuos pirmadieniais ir penktadieniais.

„Nemažą dalį lėšų, kurias skiria Kauno valdžios atstovai, įmanoma atgauti turistams susimokant vadinamąjį „pagalvės mokestį“. Šiuo metu su aviakompanija „Wizz Air“ esame sudarę 500 tūkstančių eurų kontraktą metams. Į sutartį už šią sumą įrašytos keturios kryptys – trys į miestus Norvegijoje bei viena į miestą Olandijoje. Naujasis skrydis į Turku Kaunui papildomai nekainuos, tai tarsi  priedas jau esančiame kontrakte“, – džiaugėsi S. Kairys.

Paklaustas apie tai, kaip prasidėjo bendradarbiavimas su Skandinavijos miestais, Kauno mero pavaduotojas pasakojo, jog ryšys buvo mezgamas ne siunčiant tiesioginius laiškus skrydžius vykdančių bendrovių personalui, o miestų atstovams.

„Siuntėme laiškus į du miestus Norvegijoje, du – Švedijoje bei Suomijoje. Taip supratome, jog labiausiai skrydžio sėkmė priklauso nuo to, kiek aktyviai vykdoma tarpusavio komunikacija tarp abiejų miestų. Būtent tuomet įvyko lemiamas lūžis, kai skrydžių bendrovės bei oro uostų įmonės atstovai pamatė, jog Kauno miesto valdžia minėtais klausimais yra nusiteikusi itin rimtai – mąsto ne apie vienadienį rezultatą, bet apie tvarų procesą. Taip užsimezgė bendradarbiavimas su „Wizz Air“, „Ryanair“ bei Lenkijos aviakompanija „LOT“, kurios pasiūlė platesnį skrydžių krypčių pasirinkimą iš laikinosios sostinės“, – atviravo S. Kairys.

Neseniai Kauno oro uosto maršrutų tvarkaraščiuose atsirado skrydis į Tel Avivą Izraelyje su „Ryanair“, šiandien, lapkričio 9 d.„Wizz Air“ orlaivis kils į Turku miestą Suomijoje. Ateityje, prasitaria mero pavaduotojas, tikimasi užmegzti bendradarbiavimą ir su vienu ar kitu regionu Vokietijoje.

„Didieji investuotojai, šiuo metu besikuriantys Kaune, yra iš Vokietijos. Tad reikia pasirūpinti tinkamais jų specialistų srautais iš Kauno į Vokietiją ir atvirkščiai“, – ateities vizija dalijosi vicemeras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA