Š. Jasikevičius apie laukiantį pragarą Podgoricoje: teks kentėti | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius apie laukiantį pragarą Podgoricoje: teks kentėti

delfi.lt 2018/11/08 11:39
Asociatyvi / DELFI.LT nuotr.

Ketvirtadienio rytą iš rūke paskendusio Karmėlavos oro uosto į dar vieną iššūkį Eurolygoje išskrido Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Penktadienį kauniečių laukia šeštojo turo dvikova su Podgoricos „Budučnost“ komanda. Eurolygos naujokai iš Juodkalnijos kol kas yra vienintelė komanda lygoje nepatyrusi pergalės džiaugsmo.

Nepaisant to, „Žalgirio“ krepšininkai rimtai nusiteikę šiai dvikovai, pasak žaidėjų, Juodkalnijos klubas yra itin pavojingas varžovas, su kuriuo žalgiriečiams reiks skaitytis, norint iškovoti trečiąją pergalę turnyre.

Žvelgiant į komandos rezultatus, „Budučnost“ žaidimas Eurolygoje banguoja. Praėjusiame ture Podgoricos krepšininkai rimtai kibo į atlapus Atėnų „Pantahinaikos“ komandai (67:72), tačiau ketvirtajame ture buvo sutriuškinta Madrido „Real” komandos (55:89).

Negalvoju, kad rungtynės bus labai gražios, daug tokių rungtynių Podgoricoje nebūna. Reikės kentėti, tai bus kitokio stiliaus susitikimas nei rungtynės su Madrido „Real“.

Prieš skrydį į Podgoricą „Žalgirio” vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius dar kartą pabrėžė, kad pergalės Eurolygoje nesimėto ir kiekvienas laimėjimas yra aukso vertės.

„Varžovai yra rimta komanda, gal dar kažkiek jiems nesiseka, bet tai labai organizuota, fiziška, gerai treniruojama komanda. Jau pernai rodė aukštą lygį, pateko į Eurolygą.

Šis turnyras momentais yra labai sunkus, pergalės lengvai neateina“, – oro uoste apie būsimus varžovus kalbėjo „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius.

„Budučnost“ komandai diriguoja buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Džikičius.

„Tiek Nemanja Gordičius, tiek Nicola Ivanovičius daugelį metų žaidžia aukštame lygyje, varžovas rimtas, primena klasikinę serbišką komandą: labai disciplinuoti, gerai ginasi, išanalizuoja varžovus.

Negalvoju, kad rungtynės bus labai gražios, daug tokių rungtynių Podgoricoje nebūna. Reikės kentėti, tai bus kitokio stiliaus susitikimas nei rungtynės su Madrido „Real“.

Atmosfera ten bus karšta, žiūrovai komandą labai palaiko, visi tam regione supranta krepšinį. Nuo to jų komandos žaidimas bus dar geresnis, dar labiau fiziškas. Jie turi puikų trenerį, kurį labai gerbiame, komanda puikiai paruošta“, – sakė Šaras.

Juodakalnijos ekipa šiuo metu Eurolygoje pelno mažiausiai taškų ir atlieka mažiausiai rezultatyvių perdavimų. Nepaisant to, pasak Š. Jasikevičiaus, komandoje yra žaidėjų kurie gali pridaryti nemalonumų kauniečiams.

„Viskas laikosi ant N. Gordičiaus rankų, jis įžaidėjas, komandos siela. Viena iš pagrindinių užduočių mums bus jį kontroliuoti. Jų rotacija didelė, naudojama 10 – 11 žaidėjų. Abu Clarkai pavojingi, taip pat veteranas Alenas Omičius, kuris gali atkovoti 6-7 kamuolius puolime“, – būsimų varžovų stipriąsias puses vardino Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ žaidimas Eurolygoje stokoja pastovumo. Kas antras rungtynes laimintis Kauno klubas, kol kas pergales iškovoja tik rungtyniaudamas svečių arenose. Praėjusiame ture „Žalgiris“ krito namie prieš Eurolygos čempionus.

Paskutinį kartą Eurolygoje „Žalgirio“ ir „Budučnost“ keliai buvo susikirtę 2002–2003 metų sezone. Komandos grupėje pasidalino po vieną pergalę.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA