Kručinskai papasakojo, kaip po paėmimo dramos gyvena vaikai | Kas vyksta Kaune

Kručinskai papasakojo, kaip po paėmimo dramos gyvena vaikai

delfi.lt 2018/11/07 20:31
DELFI nuotr.

Plačiai nuskambėjusiame Kauno vaikų paėmimo skandale aiškėja naujos detalės – vaikai rodo smarkios traumos požymius. O Kručinskų šeimos advokatas pateikė skundą generaliniam prokurorui, kad Kauno prokuratūra paskleidė šališką informaciją.

Tuo metu įvykių centre atsidūrusi šeima kruopščiai vykdo visus nurodymus. LNK žinioms kauniečiai atskleidė, kad specialistai šeimą lanko mažiausiai keturis kartus per savaitę.

Advokatai, susipažinę su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir viešai pateikta informacija surašė skundą generaliniam prokurorui dėl šeimos orumą žeminančios informacijos paskleidimo.

„Prokuratūra leidžia sau paskleisti duomenis, kurie visuomenėje formuoja neigiamą įvaizdį apie šeimą neturint absoliučiai jokios informacijos, kad tokie gali būti. Mes ruošiam skundą, kuris greičiausiai bus pateiktas šiandien dėl šališko duomenų atskleidimo, pasakant A, bet nepasakant B“, – sakė šeimos advokatas Saulius Dambrauskas.

Trečiadienį prokuratūra apie skundą žinių dar neturėjo ir žadėjo pateikti daugiau informacijos išnagrinėjus situaciją. Advokatai ruošia dar vieną skundą – jie užsimojo prieš žmogų, kuris pranešė institucijoms apie motinos elgesį su vaikais parke. „Mes įžvelgiame to asmens, kuris pranešė apie įvykį, veiksmuose nusikaltimo požymius“, – taip pat sakė advokatas.

Šeima vykdo jiems paskirtus specialistų nurodymus. Tėtis Gintaras pradėjo lankyti pozityvios tėvystės kursus. „Ten susirinko bent 10 tėvelių, iš kurių paimti vaikai, ar jie prižiūrimi socialinių darbuotojų. Ir ten buvo tokia tema, kaip jaučiasi mama, kai iš jos paimti vaikai, bent tuo metu norėjo išdėstyti šitą temą“, – sakė Gintaras Kručinskas.

Šeimai paskirta nuolatinė priežiūra. Kručinskų namuose keturis kartus per savaitę lankosi specialistai, padedantys gerinti socialinius ir kitus įgūdžius.

„Šeimos gebėjimas atstovauti save institucijose, bendrauti tarpusavyje, su atskirais specialistais, socialiniai įgūdžiai – tėvystės įgūdžiai. Tai gebėjimas bendrauti su aplinka“, – aiškino socialinių paslaugų šeimai skyriaus vedėja Birutė Mikulėnaitė.

Mama Eglė teigia pastebėjusi, kad vaikų elgesys pasikeitė, jie esą pradėjo bijoti moterų. „Vaikai toliau yra baikštūs, labai vengia moterų, gatvėje pakalbintas, berniukas agresyviai šaukia į veidą, ypač moterims, ir kai ateina socialinės darbuotojos“, – pasakojo vaikų motina.

Anot G. Kručinsko, dukra prieš kelias dienas papasakojo, kas vykdavo, kai ji su broliu buvo pas globėjus. „Taip kaip, sakau, jus ten migdydavo? Mergaitė sako, griebdavo už pilvo ir judindavo mus, net taip atsidusau. Sakau, kratydavo? Ar skaudėdavo? Verkdavai? Verkdavau“, – kalbėjo G. Kručinskas.

Tačiau šios informacijos patikrinti nėra galimybių, tėvai skundo dėl tokių pasakojimų niekam nepateikė. Po vaikų paėmimo įvykių krito šešėlis ant Vaiko teisių Kauno skyriaus. Visgi pastaruoju metu įstaiga tapo atviresnė, o laikinoji vadovė šeimai kol kas neturi jokių priekaištų.

Artimiausiu metu prokuratūra žada pateikti naujų detalių apie prieš mamą Eglę vykdomą ikiteisminį tyrimą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA