„Skaitmeninės kartos“ atstovai pasiruošę sudrebinti technologinėmis ir socialinėmis inovacijomis | Kas vyksta Kaune

„Skaitmeninės kartos“ atstovai pasiruošę sudrebinti technologinėmis ir socialinėmis inovacijomis

Gintarė Jasiunskaitė 2018/11/07 09:35

Šiandieninis gyvenimo tempas bei naujų, pažangių technologijų atsiradimas pakeitė šiuolaikinio žmogaus suvokimą apie pasaulį ir jame vykstančius dalykus. Dėl šios priežasties, mūsų jaunuoliai, ketvirtosios pramonės revoliucijos atstovai ir yra mūsų ateities variklis, kuris lems svarbius perversmus įvairiose mokslo srityse.

[galerija kiek=”24″]

Tačiau, siekiant efektyvaus rezultato, jų integraciją į realią, gyvenimišką praktiką reikia pradėti jau mokyklos suole. Nesvarbu kiek tau metų, tu gali kurti pokyčius ir ši idėja jau visai netrukus realizuosis Erudito licėjaus ir Europos socialinio verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų instituto inicijuojamoje tarptautinėje programoje ChangeMakers‘ON Juniors, kurios startą pažymės dviejų dienų hakatonas.

„Skaitmeninė karta“ – raktas į realius pokyčius

„ChangeMakers‘ON Juniors programa, priešingai nei anksčiau vykdytos programos, padės lengvai atpažinti mus supančias socialines problemas, suprasti, kokių pokyčių norime ir, bendradarbiaujant su jau patyrusiais verslininkais, inžinieriais, rinkodaristais, kūrėjais bei pokyčių lyderiais, surasti sprendimus, pasitelkiant mus supančias technologijas. Kitaip tariant, ChangeMakers‘ON Juniors programa, tai vieta kurioje bendradarbiaudamos visos kartos tampa „socialiniais detektyvais“ ieškančiais tvaraus ir ilgalaikio globalių problemų sprendimo“ – mintimis dalijosi Europos socialinio verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų vadovė Simona Šimulytė.

Verslo sėkmė paprastai matuojama bendrovės pelningumo rodikliais, tačiau šiomis dienomis, kuomet prekių ir paslaugų rinkos yra perpildytos, žmogus turi užduoti sau klausimą „ką aš pats galiu sukurti, pagerinti, kad man ir aplinkai būtų geriau?“. „Tai truputį kitoks požiūris į verslą, nes prioritetai yra ne tik pelningumo rodikliai, bet sąmoningos ir atsakingos visuomenės augimas ir kūrimas jau dabar, kuri sukurs didesnę vertę ateityje“ – teigė Erudito licėjaus pavaduotoja neformaliam ugdymui K. Celiešiūtė.

Organizatorių manymu, ši programa suburs „skaitmeninės kartos“ atstovus ieškoti sprendimų, apjungiant technologines ir socialines inovacijas, taip prisidedant prie teigiamų pokyčių kūrimo. „Taip keičiamas pasaulis. Socialinių inovacijų kūrimas ne tik didina visuomenės gerovę, bet ir ugdo pilietinį jautrumą. Tai labai svarbu kokybiškam jaunimo integravimuisi į suaugusiųjų pasaulį“ – pabrėžia Erudito licėjaus vadovas Nerijus Pačėsa.

Programa, investuojanti į jaunosios kartos atstovus

Šiandieniniame pasaulyje socialinių ir technologinių inovacijų derinys yra be galo svarbus ir nors startuolių ekosistema Lietuvoje yra sparčiai auganti, vieningos sistemos ar programos orientuotos į poveikį kuriančių startuolių atsiradimą, integruojant praktines patirtis nėra.

Dėl šios priežasties, siekiant sujungti tarptautinę patirtį turinčias organizacijas startuoja tarptautinė ChangeMakers‘ON Juniors programa, kurios startą pažymės pirmasis renginys – ChangeMakers‘ON Juniors hakatonas, Pagrindinis jų tikslas – suburti jaunus ir iniciatyvius žmones ir, per realią patirtį vystyti poveikį kuriančius produktus. Vieni iš renginio organizatorių, Erudito licėjus, suprasdamas „skaitmeninės kartos“ svarbą ketvirtosios revoliucijos ir technologijų pažangos kontekste, džiaugiasi būdamas šios programos dalimi, nes jų mokykla yra viena iš nedaugelio šalies mokyklų, skatinanti kūrybinių ir realių situacijų integravimąsi į mokymosi procesą.

„Mes sudarome mokiniams sąlygas patirti mokymosi džiaugsmą, tai juos motyvuoja eiti toliau bei domėtis dalykais, kurie lyg tol buvo sunkiai suprantami ir atrodė gąsdinančiai“ – teigia Erudito licėjaus pavaduotoja neformaliam ugdymui Kristina Celiešiūtė.

Šiandieniniam žmogui mokymosi procesas yra įdomus tik tuomet, kada galima prie jo prisiliesti. Dėl šios priežasties, Erudito Licėjaus vadovas, Nerijus Pačėsa pabrėžia, jog praktinės užduotys yra būtinos. „Mokymosi efektyvumas yra žymiai didesnis, jei žinios turi sąsają su realaus gyvenimo situacijomis. Taigi, mokymosi procese jaunimą būtina integruoti į realias situacijas bei praktines užduotis“. Tiesa yra ta, kad jaunosios kartos atstovai žengia koja kojon su ketvirtąja pramonės revoliucija, todėl investuoti į juos reikia jau nuo mažų dienų. Būtent tokios programos kaip ChangeMakers‘ON Juniors siekia padėti Z-kartos atstovams efektyviai vystyti tvarius verslo modelius bei sukurti realiai pamatuojamą poveikį visuomenei.

Dvi dienos intensyvaus darbo ir pramogų

Lapkričio 23-24 dienomis, Europos socialinio verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų institutas drauge su Erudito licėjumi kvies 8-16 metų amžiaus jaunuolius į pirmą kartą Europoje vyksiantį tarptautinį renginį – ChangeMakers‘ON Juniors Hackathon 2018. Dalyvius konsultuos ir link tvarių, socialinėmis inovacijomis bei technologiniais sprendimais paremtų verslo modelių palydės įvairių sričių profesionalūs ekspertai, investuotojai bei kiti, jau sėkmingai veikiantys ChangeMakers‘ON startuoliai.

Netrukus startuosiančio hakatono metu, jaunieji inovatoriai galės rasti partnerių bei bendraminčių, su kuriais drauge savo idėją transformuos į poveikį kuriantį verslą ir geresnio pasaulio kūrimą. Pasauliniai pavyzdžiai rodo, jog technologinės inovacijos yra kur kas dažnesnės nei socialinės. Vis dėto, hakatono metu „skaitmeninės kartos“ atstovai sieks įrodyti, jog šios dvi koncepcijos yra papildančios vieną kitą, o jų idėjos bus puikus to įrodymas!

Organizatoriai ir partneriai

Už šias galimybes, vertingą pagalbą ir konsultacijas renginio organizatoriai Erudito Licėjus bei „ChangeMakers‘ON“ socialinių inovacijų ir verslo vystymo programa, taria didžiulį ačiū ekspertams, programos palaikytojams ir partneriams „Barclays“ kompanijai, Kauno technologijos universitetui, VšĮ „Versli Lietuva“, informaciniam partneriui „Kas Vyksta Kaune“, UAB „Soterus“, UAB „Dagmita“, UAB „Domus Lumina“, UAB „Eurobiuras“, UAB „Sprendimų kalvė“, UAB „Naujasis Nėvėžis“, UAB „Ekofrisa“, UAB „Hostinger“.

Daugiau informacijos apie Erudito Licėjaus ir ChangeMakers‘ON organizuojamą renginį rasite čia.

Nori dalyvauti? Registruokis čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA