Kaune duris atvėrė dar viena „Endemik“ klinika – pristato naujas galimybes miestiečiams | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvėrė dar viena „Endemik“ klinika – pristato naujas galimybes miestiečiams

R. Tenio nuotr.

Užkirsti kelią ligai, jai dar neprasidėjus – tokia idėja vadovaujasi moderni medicina ir klinikos, kuriose vis daugiau dėmesio skiriama būtent ligų prevencijai bei profilaktikai. Kraujo tyrimai, organizmo būklės analizė, skiepai ir nuosekli šeimos medicina – visos naujausios galimybės lengvai pasiekiamos ir kauniečiams.

[galerija kiek=”4″]

Beveik 500 skirtingų tyrimų

„Kas vyksta Kaune“ lankosi naujoje „Endemik“ klinikoje Savanorių prospekte. Kadaise pradėję nuo prevencijos skiepų srityje („Endemik“ laboratorijos kolektyvas pirmasis Lietuvoje atrado ir įvairiais aspektais ištyrė erkinį encefalitą bei Laimo ligą), „Endemik“ tęsia prevenciją šeimos medicinos srityje. Šiandien „Endemik“ klinikose galima atlikti daugiau nei 500 įvairių tyrimų.

„Gera matyti, kad lietuviai pagaliau keičia požiūrį į sveikatą. O tai reiškia, kad pas gydytoją skubame jau ne tik susirgę, tačiau nuosekliai rūpinamės savo sveikata dar tada, kai galime situaciją pakeisti“, – pasakoja „Endemik“ šeimos gydytoja I. Matulevičiūtė.

„Nuo alerginių iki genetinių tyrimų, nuo gliuteno netoleravimo programos iki nuovargio tyrimų ar plaukų slinkimo diagnostinės programos – norime skleisti žinutę, kad žinios apie save yra lygu sveikata”, – pasakoja I. Matulevičiūtė. Nors daugelis tyrimų skirti individualiems atvejams, yra tyrimų, kuriuos gydytojai rekomenduoja atlikti periodiškai, pavydžiui, profilaktinius kraujo tyrimus patariama atlikti bent kartą per metus.

Nuo šiol prieš adatas bus dar mažiau ašarų

„Esame šeimos klinika, todėl nuolatos galvojame, ką dar nuveikti, kad visi šeimos nariai čia jaustųsi puikiai. Taip atsirado naujausias vaikų draugas, vadinamoji „Bitutė“ (dar kitaip vadinama „Buzzy“). Jos principas – šaldantis poveikis, kuris malšina skausmą bei linksmas burzgimas – vibracija padedantys nukreipti vaiko dėmesį“, – pasakoja I. Matulevičiūtė.

Tokią „Bitutę“ galima pritaikyti tiek skiepų metu, tiek atliekant kraujo tyrimus. Kol kas Kaune tokia „Bitutė“ „gyvena“ tik minėtoje „Endemik“ klinikoje. „Ašarų su bitute kur kas mažiau. Ir ne tik pas vaikus – „Bitutę gali išbandyti ir jautresni suaugusieji“, – šypsosi I. Matulevičiūtė.

Naujas gripo sezonas – kaip jam pasiruošti?

„Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus į ką dar reikėtų atkreipti dėmesį šį sezoną, šeimos gydytoja I. Matulevičiūtė išskiria apsaugą nuo gripo. „Nusprendę pasiskiepyti nuo gripo, turite galimybę pasirinkti nuo keturių gripo viruso padermių apsaugančią keturvalentę vakciną. Tokia vakcina suteiks platesnę apsaugą nuo gripo. Juk virusai yra gyvi organizmai, kurie kinta, prisitaiko, keičiasi, todėl ir vakcinos nuolatos tobulėja“, – pasakoja gydytoja.

„Visada raginame pacientus teirautis, domėtis bet kokiais klausimais – juk žinių apie savo sveikatą niekada nebus per daug. Siekiame, kad žinios pasiektų kuo daugiau žmonių, todėl norėjome ne tik atidaryti kliniką patogioje vietoje, bet ir palengvinti finansines aplinkybes, todėl nuo šiol už brangesnius tyrimus ar kitas paslaugas galima atiskaityti išsimokėtinai“, – naujas galimybes vardija klinikos vadovė Asta Mačiunskienė.

Naująją „Endemik“ kliniką Kaune rasite adresu Savanorių pr. 109.

Senoji klinika toliau laukia lankytojų adresu K. Baršausko g. 66A.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA