Triukšmingų augintinių savininkai gali lengviau atsikvėpti | Kas vyksta Kaune

Triukšmingų augintinių savininkai gali lengviau atsikvėpti

BNS 2018/11/06 20:54
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gyvūnų laikytojai artimiausiu metu neprivalės labiau rūpintis savo naminiais augintiniais, kad jie nekeltų nei grėsmės, nei triukšmo. Seimas antradienį vėl nesutiko leistis į diskusijas dėl griežtesnio žmonių ir gyvūnų triukšmavimo reglamentavimo.

Gyvūnų turėtojus ketinta įpareigoti užtikrinti, kad jų augintiniai ne tik nekeltų grėsmės žmonėms, gyvūnams arba turtui, bet ir netriukšmautų. Gyventojams siūlyta gyvenamojoje aplinkoje laikytis viešosios rimties, netrikdyti asmenų ramybės, poilsio ar darbo.

Seimui pataisos buvo teiktos penktą kartą, bet parlamentarai ir vėl jas nutarė grąžinti iniciatoriams tobulinti, nes atmesti balsų neužteko.

„Valstietis“ Lauras Stacevičius prognozavo, kad po „tokių pataisų“ priėmimo daug žmonių, kurie nesugebės kontroliuoti gyvūnų elgesio, jų atsisakys. „Bus perpildytos prieglaudos“, – sakė jis.

Siūlomais Triukšmo valdymo įstatymo pakeitimais siekiama išspręsti pilietės Aldonos Andriuškevičiūtės peticiją dėl gyvūnų ir žmonių keliamo triukšmo ribinių dydžių gyvenamojoje aplinkoje. Šiai pilietės peticijai parlamentinė Peticijų komisija ir Seimas pritarė, todėl ir buvo rengiamos pataisas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA