Kauno centre skubiai išspręsta painiava dėl neteisingo parkavimo vietų ženklinimo | Kas vyksta Kaune

Kauno centre skubiai išspręsta painiava dėl neteisingo parkavimo vietų ženklinimo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą pasirodžius „Kas vyksta Kaune“ publikacijai apie klaidinančio kelio ženklinimo auka tapusią moterį, Kauno miesto savivaldybės atstovai suskubo užtikrinti, kad tokie atvejai nepasikartotų. Viešosios tvarkos skyriaus specialistams nurodyta peržiūrėti problemines vietas, kur važiuojamojoje dalyje sužymėtos linijos gali prieštarauti kelio ženklams.

Kaip primena „Kas vyksta Kaune“, redakcijai adresuotame laiške kaunietė piktinosi buvusi nubausta administracine tvarka už tai, kad Gedimino gatvėje jos palikto automobilio priekis išsikišo už kelio ženklo „Pėsčiųjų ir dviračių takas“.

Tiesa, minėtas ženklas stovėjo ties horizontaliuoju ženklinimu pažymėtos automobilio stovėjimo vietos viduriu. Už parkavimą moteris susimokėjo, tačiau esą pažeidė Kelių eismo taisykles „įsibrovusi“ į motorinėms transporto priemonėms draudžiamą zoną.

Apie prieštaraujantį ženklinimą sužinojęs Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius antradienį pripažino klaidą ir patikino, kad vairuotoja tuoj pat panaikinta bauda. Pašnekovas pridūrė, kad tokie atvejai visuomet sprendžiami kauniečių naudai.

Šiandien, nurodė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas, „konfliktai“ Gedimino ir Maironio gatvėse bus ištaisyti kelio ženklus perkeliant tolėliau. V. Jurkevičius taip pat inicijavo visų potencialių horizontaliojo ženklinimo ir kelio ženklų prieštaravimų Kaune reviziją.

Reikia pažymėti, kad baudomis už neteisingą automobilių statymą mieste rūpinasi būtent savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Tuo tarpu šią situaciją „Kas vyksta Kaune“ iš teisėsaugos pusės pakomentavo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos viršininkas Ramūnas Kemzūra.

„Kadangi šioje vietoje pažymėta parkavimo vieta ir automobilis pastatytas teisingai, kilus tokiai dviprasmybei, situaciją kelių policija vertintų vairuotojo naudai ir atsakomybės jam netaikytų, nes yra nesutapimai, neaiškumas. Ženklas, kaip suprantu, turėtų būti prieš pat pėsčiųjų taką, o ne per vidurį parkavimo vietos – reikėtų perkelti bent kelis metrus į priekį“, – kalbėjo R. Kemzūra.

Anot jo, tokiu atveju policija informuoja kelio savininką (šioje istorijoje – savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrių), kad tikslinga patraukti kelio ženklą. Kelių patrulių kuopos viršininkas svarstė ženklą stačiusius žmones norėjus išsaugoti „tą gražų medį, jo šaknis“, o gal tiesiog pasirodė, kad medis užstos ženklą – atsakomybė vis tiek tenka kelio savininkui.

Tiesa, R. Kemzūra pripažino, kad kelio ženklas turi pirmumą prieš horizontalųjį ženklinimą, bet čia matosi akivaizdus ženklą stačiusiojo suklydimas. „Yra žmogiškasis faktorius – reikia įvertinti žmonių, rangovo klaidas“, – pridėjo pašnekovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA