Skaitytoja kunkuliuoja pykčiu: ar šitaip sąmoningai lupikaujama iš kauniečių? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja kunkuliuoja pykčiu: ar šitaip sąmoningai lupikaujama iš kauniečių? (papildyta)

Skaitytojos nuotr.

Automobilį miesto centre pasistačiusi kaunietė neseniai papuolė į paradoksalią situaciją. Nors paliko transporto priemonę pažymėtoje vietoje ir susimokėjo už stovėjimą, moteris, pasirodo, pažeidė Kelių eismo taisykles (KET).

„Miesto centre su stovėjimo vietoms situacija tikrai sudėtinga. Nors stovėjimas visur ir yra apmokestintas, laisvą vietą surasti nelengva“, – pasakojimą pradėjo Greta, kuriai vieną spalio trečiadienį visgi nusišypsojo sėkmė.

Kaunietės teigimu, spalio 24 d., prieš vidurdienį, atvykusi į darbą centre, ji pasistatė automobilį horizontaliuoju ženklinimu pažymėtoje vietoje Gedimino gatvėje, prie pat Nepriklausomybės aikštės, ir susimokėjo už paslaugą. Grįžusi, moteris rado ant mašinos lango priklijuotą administracinio nusižengimo lapelį.

Nors vairuotoja sumokėjo už stovėjimą, vis tiek buvo nubausta / Skaitytojos nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pasirodo, KET pažeidimas užfiksuotas dėl to, kad automobilio kapotas išsikišo už kelio ženklo „Pėsčiųjų ir dviračių takas“, kurio galiojimo zonoje sustoti ir stovėti, rodosi, draudžiama. Visgi horizontalusis ženklinimas kuo aiškiausiai važiuojamojoje dalyje rodo automobilio stovėjimo vietą. Dalis jos baigiasi jau už minėto kelio ženklo, tad pasistatyti mašiną nepažeidžiant taisyklių praktiškai neįmanoma.

„Čia gatvė neseniai sutvarkyta, taip pat sužymėtos ir vietos. Galbūt, tai buvo daroma sąmoningai, kad savivaldybė, pasinaudodama piliečių neatidumu, galėtų susirinkti pinigus. Labai pikta, kad vyksta tokie dalykai, ir kad šitaip yra lupikaujama iš žmonių. Atseit, pažeistas kelio ženklas, nors automobilis stovėjo kelio ženklinimo, žyminčio stovėjimo vietą, ribose“, – piktinosi Greta.

Akivaizdu, kad kelio ženklas stovi tiesiog per arti pažymėtos parkavimo vietos / Skaitytojos nuotr.

Ji svarstė, kiek žmonių galėjo būti taip suklaidinta ir susimokėjo baudas už tai, kad horizontalusis kelio ženklinimas neatitinka kelio ženklo, kam apskritai žymėti stovėjimo vietą, jei statyti automobilio joje negalima, ir kas atsakingas už šią kauniečiams brangiai atsieinančią klaidą.

„Kitą dieną sutikau darbuotoją, kuris atsakingas už stovėjimo vietų priežiūrą, ir paklausus, ar čia galima statyti automobilį, pasakė „taip“. Tuomet paklausiau, kodėl gavau baudą, atsakymas: „nes už ženklo“. Tai galų gale, kaip tuomet pastatyti nepažeidžiant ženklo?! Patys darbuotojai sau prieštarauja. Gal padalinti automobilį pusiau, kad priekis neišlįstų“, – ironizavo skaitytoja.

Kad kelio ženklas yra klaidinantis ir konfliktuojantis su horizontaliuoju ženklinimu, kaunietei esą patvirtino ir vienos vairavimo mokyklos instruktoriai. Moteris teigė neprivalanti prisiimti atsakomybės už stovėjimo vietų ir kelio ženklo projektuotojų klaidą ir mokėti tokios baudos.

„Kas vyksta Kaune“ dėl vietos, kurioje nepažeidžiant taisyklių įmanoma pasistatyti nebent kokį „Smart“, klausimus pateikė Kauno miesto savivaldybei.

Papildyta

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius „Kas vyksta Kaune“ antradienio rytą sakė apie klaidinantį ženklinimą žinantis ir patikino jau šiandien situaciją būsiant ištaisytą kelio ženklą perkeliant tolėliau, kad šis nesikirstų su nubraižyta automobilio statymo vieta.

Dar vienas panašus „konfliktas“ užfiksuotas Laisvės alėjos ir Maironio gatvės sankirtoje – čia ženklas taip pas bus perkeltas. Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas pažymėjo, kad davė nurodymą padaryti bendrą kelio ženklų ir horizontaliojo ženklinimo reviziją.

Tuo tarpu minėtose vietose baudas gavę žmonės atleidžiami nuo administracinių nusižengimų. V. Jurkevičiaus teigimu, tokie atvejai visuomet sprendžiami kauniečių naudai, mat ne žmonės kalti, kad „dešinė nežino, ką daro kairė“.

„Visa laimė, kad iškyla tokie dalykai. Tai paskubina atkreipti dėmesį, daryti reviziją ir taisyti situaciją. Kaip ir visur, kol nėra problemų, tol dirba ir daro klaidas. Kita vertus, kas nedirba, tas neklysta“, – samprotavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA