Lemiama diena: paaiškės, kas atstovaus konservatoriams prezidento rinkimuose (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Lemiama diena: paaiškės, kas atstovaus konservatoriams prezidento rinkimuose (papildyta)

BNS, „Kas vyksta Kaune“ 2018/11/04 10:01
„Kas vyksta Kaune“ montažas

Šeštadienį ir sekmadienį šalyje vyksta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokraų (TS-LKD) pirminiai rinkimai. Pirmąją jų dieną neapsieita be trikdžių, o antrąją paaiškės, kuris iš dviejų politikų – buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ar buvęs diplomatas Vygaudas Ušackas – atstovaus konservatorius prezidentų rinkimuose.

Kandidatą renka iš anksto užsiregistravusieji piliečiai – 18 tūkst. 259 nepartiniai žmonės. Tokioje gausoje yra ir kauniečių, jų 3168.  Savo balsą atiduoda ir daugiau nei 14 tūkst. konservatorių partijos narių, jiems atskiros registracijos nereikėjo.

Pirmąją dieną balsavo kiek daugiau nei 10 tūskt. konservatorių ir piliečių.

TS-LKD sekretoriato duomenimis, pirminiuose rinkimuose šeštadienį balsavo 25 proc. (3816) konservatorių ir beveik 35 proc. (6326) balsavimui besiregistravusių partijai nepriklausančių gyventojų. Aktyviausiai balsuota Trakuose, Kelmėje, Biržuose, Skuode, Panevėžy.

Pirmąją dieną be trikdžių neapsieita

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS_LKD) pirminiuose rinkimuose sekmadienį balsavęs Vygaudas Ušackas sako, jog remtų savo varžovę Ingridą Šimonytę, jei partijos rinkimai būsiantys skaidrūs ir teisingi.

„Aš, kaip ir sakiau, remsiu kitą kandidatą, jei tai bus skaidrūs, teisingi, orūs rinkimai“, – žurnalistams sakė Vilniaus savivaldybėje su žmona balsavęs V. Ušackas.

Jis patvirtino, kad jo rėmėjai, stebėję rinkimus, kai kuriose vietose naktį budėjo prie balsadėžių. Anot V. Ušacko, tai daryta pačių stebėtojų iniciatyva, nes yra gauti keli skundai apie galimus klastojimus.

„Žmonės nori apsaugoti demokratijos šventę, jie nusprendė budėti, manau, tai labai gražu, kad dalyvaujam rinkimuose, sergam už skaidrų procesą ir tai labai natūralu“, – kalbėjo V. Ušackas.

Jis kartojo, kad partijos vadovybė protegavo I. Šimonytę, o klausiamas, ar pasitiki šiais partijos rinkimais, teigė tikįs laisvu žmonių pasirinkimu.

„Aš tikiu, kad laisvas žmogus ateis ir balsuos pagal savo širdį ir pagal savo sąžinę, ir ne pagal tai, kaip nurodė kažkas iš viršaus“, – kalbėjo V. Ušackas.

Jis tuo pačiu teigė sveikinantis pačią plačių ir atvirų partijos kandidato į prezidentus rinkimų iniciatyvą, įtraukiant ne tik partijos narius, bet ir nepartinius žmones. Sekmadienį balsavimo rezultatų V. Ušackas patvirtino lauksiantis su šeima ir draugais atskirai, ne partijos sekretoriato organizuotame renginyje.

Partijos pirminių rinkimų rezultatus vėliau tvirtins TS-LKD taryba.

Nacionaliniai rinkimai į prezidentus planuojami kitąmet gegužę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA