Kaunietė bijo prarasti vaikus: smurtas ir baimė kiekvieną dieną | Kas vyksta Kaune

Kaunietė bijo prarasti vaikus: smurtas ir baimė kiekvieną dieną

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Padori, negerianti šeima, įsiutusio vyro patyčios ir smurtavimas, baimė kreiptis pagalbos, bėgimas iš namų vienmarškinei – ne, tai ne romano ištrauka, o kaunietės kasdien išgyvenama drama. Patyrusi smurto proveržį suvokė, kokią baimę patiria dėl neseniai Kauną sukrėtusios atimtų vaikų istorijos: vengdama rizikos prarasti atžalas, moteris ryžosi drastiškiems veiksmams – spruko iš namų. 

„Gyvenu valstybėje, kurioje nesijaučiu saugi… turėdama vaikų ir patirdama smurtą, turiu bijoti kreiptis pagalbos.“ – istorija dalinasi į „Kas vyksta Kaune“ kreipusis kaunietė. – „Ir tai nevyksta tarp geriančių ar asocialių žmonių… tai vyksta tarp tų, kurie nevartoja svaigalų, nerūko, neuliavoja…“

Moteris atvirauja: per pusantrų metų bendro gyvenimo su draugu buvo visko, bet tokio siaubo kaip dabar dar neteko išgyventi.

Dviejų vaikų mama neslepia, kad yra išsiskyrusi, visgi puikiai sutarianti su buvusiu vyru: jiedu dalinasi vaikų priežiūra ir auklėjimo klausimais.

„Išsiskyrę sukūrėme kitus santykius, jis su kita moterimi, aš – su kitu vyru. Tačiau čia ir blogiausia… patyriau baisų pažeminimą – patyriau smurtą“, – mintis dėsto skaitytoja.

Ši tragedijos persmelkta istorija prasidėjo kaip nieko neišsiskiriantis barnis – nuo kasdienio įžeidinėjimo bangos. Kaunietė po patirto psichologinio smurto nenorėjo su antra puse nei kalbėtis, nei būti šalia jo, tad nusprendė miegoti kitame kambaryje, kaip ji pati teigė, stengėsi, kad jos nepastebėtų.

Tačiau sugyventinis lengvai nepasidavė, jis nuolat verždavosi į kambarį pasikalbėti. Moters neturėjimas apie ką diskutuoti, vyriškį dar labiau įsiutindavo, o jo žodžių kruša virsdavo abipusiu karu, iki kol viskas peraugo į kulminaciją – vyras į pagalbą pasitelkė fizinius veiksmus ir pratrūko smurtauti.

„Sugriebęs mane purtė ir visaip kaip įmanydamas bandė sukelti skausmą“, – išgyventa situacija dalinasi kaunietė.

Įbauginta moteris apsvarstė savo galimybes: pirminę mintį kviestis pareigūnus iškart atmetė, nes yra mama. Nors ir vaikų nebuvo, grėsmė dėl vaikų atėmimo vis vien kyla, pasak jos, įsikišus vaikų teisėms, galima laukti bėdos.

Antra mintį įgyvendino – bandė bėgti iš namų, bet vyras buvo greitesnis – atėmė jos telefoną ir sudaužė, pastarąjį paversdamas smulkų šukių krūva. O kaip atlygį už tokius veiksmus, atėmė būsto raktus ir užrakino namuose. Moteris, likusi viena, pradėjo šauktis pagalbos kitu būdu: per socialinį tinklą „Facebook“ parašė sugyventinio mamai namų adresą su maldavimu atvykti, nes nevaldomas sūnus kelia pavojų. Vos spėjus išsiųsti žinutę, grįžo dar labiau įpykęs vaikinas.

Išsigandusi ir be vilties likusi moteris norėjo šokti per balkoną, nes kito būdo pabėgti nerado, bet vyrą sustabdė jo mamos, kurios pagalbos prašė moteris, skambutis. Tačiau dėl jo kaunietė liko be pagalbos, nes vyras savo motiną papasakojo visai priešingą istoriją, esą siautėja ne jis, o dviejų vaikų mama: „Visą smalą supylė ant manęs… ir likau be pagalbos.“

„Padėjo Dievas“

Po suvokimo, kad pagalbos sulaukti nepasiseks, moteris įsidrąsino rizikuoti ir jai pasisekė.

„Visgi, padėjo Dievas – draugas po grįžimo pamiršo užrakinti duris. Ištaikiau momentą – sprukau iš namų basa ir be rūbų… Buvo gal 23 valanda vakaro: net nejaučiau, ar lauke šalta, bėgau kuo toliau nuo namų, kol pasislėpiau prie degalinės. Maniau, paprašysiu, kad iškviestų taksi, tik bėda – kur važiuoti ir pas ką neturėjau“, – šiurpą keliančią istoriją atskleidžia kaunietė.

„O ir draugas netruko mane pasivyti, išsigandau ir pradėjau rėkti. Jis metė į mane mano automobilio raktus, tai pastebėjo viena pora, sustojusi degalinėje. Stovėjau ir negalėjau žodžio ištarti, buvau sukrėsta ir išgąsdinta. Pora pasiūlė savo pagalbą, nuramino mane, pabuvo kartu iki kol nurimsiu ir sugalvosim ką man toliau daryti“, – dėkingumo neslepia skaitytoja.

Moteris papasakojo, kad mergina pasiūlė jai prieglobstį nakčiai. Kaunietė nustebusi, kad jai ranką ištiesė viską atsitiktinai mačiusi pora – svetimi žmonės. Ji atviravo, kad į savo artimuosius kreiptis negalėjo, nes paprasčiausiai visi gyvena toli ir nebūtų galėję laiku padėti.

Dviejų atžalų mama džiaugiasi, kad tas kelias dienas vaikams neteko matyti tokių veiksmų ir girdėti riksmų. Jie atostogavo pas buvusį moters vyrą – vaikų tėvą.

Skaitytoja įsitikinusi, kad nedaug kas pasakoja apie tai, nes yra sukaustyti baimės.

„O, tikrai, gėda begalinė, bet gėda tam, kas kelia ranką prieš moterį! Tik pastaroji neturi kam pasiguosti ir kur kreiptis pagalbos…. nei namuose, nei visuomenėje nebesijauti saugus“, – jausmų realumą apibūdina kaunietė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA