Atliko eksperimentą su IQOS: rezultatas pritrenkė | Kas vyksta Kaune

Atliko eksperimentą su IQOS: rezultatas pritrenkė

„Facebok“ nuotr.

Vėlų penktadienio vakarą interneto platybėse pasirodė vieno rūkoriaus atliktas eksperimentas su išmaniosiomis cigaretėmis, įvertinant „Heets“ tabako kokybę. Rezultatas sukėlė didelį susidomėjimą ir nuostabą – iš tabako beliko skystis, panašus į sojos ar garstyčių padažą.

[galerija kiek=”4″]

„Pusmetį rūkau „IQOS“, nesakau, kad nepatinka, bet sugalvojau padaryti eksperimentą“, – taip savo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ pradeda Aleksandras.

Aleksandro Biels įrašas socialiniame tinkle „Facebook“

Vyras nesirinko įmantraus kelio eksperimentui, „Heets“ tabaką jis tiesiog užpylė šaltu vandeniu ir stebėjo, kas nutiks.

Po kelių minučių pasirodė pokyčiai: tabakas pradėjo tirpti, po dar poros – išaiškėjo ir rezultatas. Kaip teigia eksperimento iniciatorius, per penkias minutes tabakas virto tyrele, panašia į garstyčių padažą.

Toks vaizdas vyrui blogų emocijų nesukėlė, tik galvoje liko neatsakytas klausimas:„Viskas būtų kaip ir gerai, tik galvoju, nuo kada tabakas tirpsta vandenyje?“

Sudėtis neatitinka tikrovės?

Paskatintas tokio rezultato, Aleksandras panoro sužinoti, kokia situacija yra su kitos rūšies tabaku. Kaip teigia vyras, savo sumanytą kokybės patikrinimą pabandė atlikti ir su paprasta cigarete: identiško eksperimento metu rezultatas buvo visai kitoks – tabakas neištirpo.

Eksperimentatorius neslepia, kad kokybė yra svarbu. Pirkdamas „IQOS“ komplektą salone, jis buvo itin maloniai nuteiktas darbuotojų žodžių, kad rūkys aukščiausios rūšies tabaką.

„Juolab raštiškai iš platintojų esu gavęs „Heets“ cigarečių sudėtį, gal reiktų, vis tik, neklaidinti vartotojų“, – šiokį tokį pasipiktinimą atskleidė žmogus.

Įraše cituojami ir „IQOS“ atstovai. Pasak jų, įmonės kaitinamojo tabako komponentai yra šie: tabakas, glicerinas, vanduo, guaro derva, celiuliozės pluoštai, propilenglikolis ir aromatizatoriai.

Komentatoriai su tokia sudėtimi nesutinka, pasak jų, rūkančiai visuomenei gerai žinomas faktas, kad nei elektroninėse, nei smilkstančiose ar paprastose cigaretėse tabako nerasi nei su žiburiu.

„Padaryk kitą eksperimentą. Nunešk cigaretę ar cigarą į laboratorija, kad ištirtų tabako kokybę ir nustebsi, nes tabako nerasi nei viename iš jų“, – savo žiniomis dalinosi kitas komentatorius.

„Heets“ – tai vienkartinė tabako lazdelė, kuri atrodo šiek tiek panaši į trumpą cigaretę, savo sudėtyje turinti perdirbto tabako ir propilenglikolio, dedama į laikiklį, kuris tada kaitinamas iki 350 °C temperatūros. „IQOS“  komplektas susideda iš cigaretės laikiklio ir kišeninio įkroviklio, rašoma iqos.lt internetiniame puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA