Vyriausybė neįvykdė savo įsipareigojimo – stringa bazinio paslaugų šeimai paketo rengimas | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė neįvykdė savo įsipareigojimo – stringa bazinio paslaugų šeimai paketo rengimas

BNS 2018/11/04 09:31
R.Tenio nuotr.

Beveik prieš metus Seimui priėmus Šeimos stiprinimo įstatymą, Vyriausybė buvo įpareigota iki rugsėjo patvirtinti bazinį paslaugų šeimai paketą, tačiau iki šiol nepatvirtintas nei paslaugų paketas, nei suplanuotos lėšos jam vykdyti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad visoms šeimoms mieste ir kaime turi būti teikiama trisdešimt įvairių paslaugų: vaikų, senelių dienos centruose, socialinių įgūdžių ugdymo, psichologų, teisinės ir kitos paslaugos, tačiau įstatyme numatyto paslaugų paketo rengimas esą užtruko dėl paslaugų derinimo su įvairiomis ministerijomis, įstaigomis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, pranešė LRT televizija.

Ministro patarėja Kristina Paulikė teigia, kad informacijos laukiama iš savivaldybių, kurios dalį paslaugų jau teikia, o visas numatytas paslaugas ketinama teikti palaipsniui, per trejus metus.

Paslaugų paketui preliminarų lėšų poreikį yra pateikusios keturios ministerijos. Kultūros ministerija nepateikė, nes, anot jos, paslaugas per dotacijas finansuoja savivaldybės.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos srities paslaugos kainuotų 300 mln. eurų. Kokią dalį šių paslaugų savivaldybės jau finansuoja, nežinoma, todėl neaišku, kokią sumą ministerija turėtų numatyti kitų metų biudžete.

Savivaldybių asociacijos patarėjos Audronės Vareikytės teigimu,iš ministerijos gauti paslaugų aprašymai nėra realistiški.

„Normatyvai parengti dokumente nėra realistiški, yra pernelyg dideli, atrodo, kad dokumentą rengė paskubomis. (…) Tam, kad tą dokumentą galėtume įgyvendinti, matom ir žinom, kad reikia nemažų papildomų lėšų,o kol kas tai nėra realiam įgyvendinimui tinkamas dokumentas“,– LRT teigė A. Vareikytė.

Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkės Rimantės Šalaševičiūtės teigimu, Vyriausybei nespėjus patvirtinti paketo, biudžete gali neatsirasti pinigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA