Kauno viešojo transporto keleiviams – nauja mobilioji aplikacija su pigesniais bilietais | Kas vyksta Kaune

Kauno viešojo transporto keleiviams – nauja mobilioji aplikacija su pigesniais bilietais

BNS 2018/11/04 17:22
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno viešajame transporte ruošiamasi įdiegti naują viešojo transporto programėlę, kuri palengvins bilietų įsigijimą. Ją kauniečiai galės išbandyti važiuodami už specialią, mažesnę kainą.

Savivaldybės tarybai teikiamas sprendimas, kuriuo siūloma lapkričio 26–30 dienomis kauniečiams taikyti nuolaidas ir su naująja programėle vienkartinį bilietą įsigyti už specialią 10 centų kainą.

Nuolaidų perkant bilietus su šia programėle numatoma ir kitoms bilietų rūšims. Vėliau bilietai šioje programėlėje kainuos tiek pat, kiek ir pildant elektroninį bilietą.

„Paslaugos pristatymo ir populiarinimo tikslu (…) siūlome penkioms dienoms nustatyti specialias autobusų ir troleibusų bilietų kainas“, – rašoma sprendimo projekte.

Naujoji programėlė „Žiogas“ veiks telefonuose su „iOS“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis. Joje užsiregistravęs keleivis galės papildyti savo paskyrą nuo 2 iki 56 eurų suma ir bilietą pažymėti nuskaitydamas specialų kodą.

Jeigu keleivis per mėnesį pažymės vienkartinių bilietų už terminuoto mėnesinio bilieto kainą, likusį mėnesį jis viešuoju transportu galės naudotis nemokamai.

Tikimasi, kad per ateinančius dvejus metus programėle naudosis iki 15 procentų visų keleivių.

Sprendimo projekte nurodomais duomenimis, programėlės kūrimas „Kauno autobusams“ kainavo 65 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA