Pirmąją pirminių prezidento rinkimų dieną balsavo gerokai mažiau nei pusė rinkėjų | Kas vyksta Kaune

Pirmąją pirminių prezidento rinkimų dieną balsavo gerokai mažiau nei pusė rinkėjų

BNS 2018/11/03 20:40
R. Tenio nuotr.

Šeštadienį prasidėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos kirkščionių demokratų (TS-LKD) kandidatų į prezidentus atrankos rinkimai. Pirmąją jų dieną balsavo 10 tūkstančių partijos narių ir jai nepriklausančių rinkėjų – tai 25 proc. konservatorių ir beveik 35 proc. partijai nepriklausančių gyventojų.

Savaitgalio balsavimai nulems, kurį iš dviejų varžovų – Seimo narę buvusią finansų ministrę Ingridą Šimonytę ar buvusį diplomatą Vygaudą Ušacką – partija pasirinks kelti kandidatu į šalies vadovo postą kitų metų gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

TS-LKD sekretoriato duomenimis, pirminiuose rinkimuose šeštadienį balsavo 25 proc. (3816) konservatorių ir beveik 35 proc. (6326) balsavimui besiregistravusių partijai nepriklausančių gyventojų. Aktyviausiai balsuota Trakuose, Kelmėje, Biržuose, Skuode, Panevėžy.

Pirminių partijos rinkimų balsavimas šalies miestuose vyks ir antrąją dieną – sekmadienį. Jame dalyvauti registravosi daugiau nei 19 tūkst. nepartinių žmonių, po besiregistravusių patikros teisę balsuoti turės 18 tūkst. 259.

Kandidatą į prezidentus renka ir daugiau nei 14 tūkst. konservatorių partijos narių, jiems atskiros registracijos nereikėjo.

Partijos pirminių rinkimų rezultatus vėliau tvirtins TS-LKD taryba.

Savaitgalį vykstančiame balsavime partijos nariai taip pat reitinguoja kandidatų savivaldos tarybų rinkimuose sąrašus, taip pat – kandidatų į Europos parlamentą sąrašus. Panevėžyje tuo pačiu vyksta partijos kandidato į merus atranka, kurioje gali balsuoti ir nepartiniai asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA