Konservatoriams išaušo apsisprendimo metas: rinkėjų skaičius viršijo lūkesčius | Kas vyksta Kaune

Konservatoriams išaušo apsisprendimo metas: rinkėjų skaičius viršijo lūkesčius

BNS, „Kas vyksta Kaune“ 2018/11/03 09:35
„Kas vyksta Kaune“ montažas

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariams šis savaitgalis itin svarbus: jie ir rėmėjai renka partijos kandidatą į prezidentus – pirminiuose rinkimuose varžosi Seimo narė buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir buvęs diplomatas Vygaudas Ušackas.

Abu kandidatai ruošiesi iš anksto: tiek I. Šimonytė, tiek V. Ušackas surengė prisistatymus ir dalyvavo debatuose Kaune.

Balsavimas šalies miestuose vyks dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį. Jame dalyvauti registravosi daugiau nei 19 tūkst. nepartinių žmonių, po besiregistravusių patikros teisę balsuoti turės 18 tūkst. 259.

Kauniečiai šios progos taip pat nepraleido, iš anksto į balsavimą užsiregistravo 3168 miestiečių.

Pirminiuose rinkimuose kandidatą į prezidentus galės rinkti ir daugiau nei 14 tūkst. konservatorių partijos narių, jiems atskiros registracijos nereikėjo.

„Džiaugiamės pirmą kartą Lietuvos istorijoje organizuodami tokią Demokratijos šventę, kuria susidomėjo beveik 20 tūkst. partijai nepriklausančių Lietuvos piliečių. Atviri rinkimai reiškia, kad išrinktas kandidatas pirmą kartą turės jau ne tik partijos, bet ir visuomenės paramą. To labiausiai ir reikia kandidatui į Lietuvos Respublikos prezidentus“, – BNS teigė partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Pasak konservatorių vykdomosios sekretorės Aistės Gedvilienės, užsiregistravusių žmonių skaičius viršijo lūkesčius, nes dar prieš skelbiant pirminius rinkimus tikėtasi pritraukti nors tūkstantį nepartinių rinkėjų.

Nacionaliniai rinkimai į prezidentus planuojami kitąmet gegužę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA