Lapkritį keliuose išvysti motociklininkus – realu: gali važiuoti su keliomis sąlygomis | Kas vyksta Kaune

Lapkritį keliuose išvysti motociklininkus – realu: gali važiuoti su keliomis sąlygomis

Organizatorių nuotr.

Lapkritis tampa savotišku pereinamuoju laikotarpiu, kai keliuose išvysti motorinių dviračių transporto priemonių galima vis mažiau. Tad natūralu, kad kyla klausimas: ar vis dar galima jomis važinėti? Lietuvos policija šeštadienį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje atsakė į šį klausimą ir pasidalino kita aktualia informacija.

Nors sniego dar nematyti, orai, atrodo, nėra itin palankūs lėkti autostradoje su motociklu. Visgi, Lietuvos policija atskleidžia, kad pagal Kelių eismo taisykles, lapkričio mėnesį netinkamo oro nėra iki tol, kol iškrenta bent kiek sniego ar užsideda, kad ir pavienis ledas. Esant tokioms gamtos sąlygomis sėstis už mopedo ar motociklo vairo – draudžiama.

Žinoma, yra laikotarpis, kuriuo važinėti šiomis transporto priemonėmis su vasarinėmis padangomis negalima ir nesvarbu, koks už lango oras.

„KET numato, kad mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais, taip pat kovo–lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi“, – rašoma Lietuvos policijos paskyroje.

Visgi, jei šioms transporto priemonėms yra gaminamos žieminės padangos, nuogąstauti netenka, nes keliai atviri visais mėnesiais. Tačiau realybė tokia, kad gatvei skirtiems motociklams žieminių padangų niekas negamina.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA