Prekybos centrai susivienijo: per šventes keičiama darbo taktika | Kas vyksta Kaune

Prekybos centrai susivienijo: per šventes keičiama darbo taktika

BNS, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2018/11/02 12:26
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Didieji prekybos tinklai šiemet pirmąją Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją, nedirbs. Sausio 1–ąją bus uždarytos tik „Norfos“ ir „Lidl“ parduotuvės, o „Maxima“ ir „Rimi“ dirbs trumpiau.

Didieji prekybos tinklai ir įmonių profesinės sąjungos preliminariai yra sutarę, kad parduotuvės nedirbtų bent per Kalėdas bei Velykas.

„Norfa“ pranešė, kad šiemet nedirbs pirmąją Kalėdų ir Naujųjų metų dieną bei dar kartą trumpins darbo laiką sekmadieniais. Kūčių dieną – gruodžio 24-ąją – visos tinklo parduotuvės dirbs dviem valandom, o gruodžio 31–ąją – valanda trumpiau.

„Rimi“ parduotuvės pirmąją Kalėdų dieną taip pat nedirbs, o kitomis švenčių dienomis darbo laikas bus trumpinamas.

„Maximos“ pirmąją Kalėdų dieną irgi bus uždarytos, pirmąją Naujų metų dieną parduotuvių darbo laikas bus sutrumpintas.

„Lidl“ parduotuvės taip pat nedirbs gruodžio 25–ąją ir sausio 1–ąją. Be to, švenčių metu jos gerokai sutrumpins darbo valandas – Kūčių dieną ir pirmąją Naujųjų metų dieną parduotuvės užsidarys 18 val., o antrąją Kalėdų dieną dirbs nuo 10 val. iki 19 val.

„Kas vyksta Kaune“ pateiktame „Iki“ komentare prekybos tinklo komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė nurodė, kad šiuo metu dar svarstoma apie darbo laiko pokyčius per šias Kalėdas – priėmus sprendimą, ji žadėjo informuoti.

„Prieš kiekvienų metų didžiąsias šventes spręsdami dėl parduotuvių darbo laiko atsižvelgiame tiek į pirkėjų apsipirkimo įpročius, tiek į mūsų darbuotojų pageidavimus“, – pridūrė B. Čaikauskaitė.

BNS kol kas nepavyko susisiekti su „Aibės“ tinklu. Šiuo metu šalyje veikia 245 „Maxima“, 141 „Norfos“, 57 „Rimi“ ir 41 „Lidl“ parduotuvė.

Lietuvoje diskusijos dėl prekybos centrų darbo laiko kyla nuo 2002 metų, kai didieji prekybininkai susitarė nedirbti per šventes, tačiau susitarimo laikėsi vos kartą – per tų metų Kalėdas. Seime šia tema diskutuota 2007 ir 2010 metais, bet prekybos centrų darbą ribojančios pataisos palaikymo nesulaukė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA