Artėja svarbus savaitgalis: kauniečiai rinks kandidatą į prezidentus | Kas vyksta Kaune

Artėja svarbus savaitgalis: kauniečiai rinks kandidatą į prezidentus

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį ir sekmadienį Kaune Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atviri kandidato į Lietuvos Prezidentus rinkimai, kuriuose bus galima balsuoti už Ingridos Šimonytės arba Vygaudo Ušacko kandidatūras. Kauniečių balsai savaitgalį dėlios ir kitus konservatoriams svarbius sąrašus.

Abi dienas nuo 10 iki 18 val. iš anksto užsiregistravę asmenys Kauno miesto savivaldybės (Laisvės al. 96) mažojoje salėje galės atiduoti balsus už savo kandidatą. Balsuoti pirminiuose TS-LKD kandidatų į Prezidentus rinkimuose užsiregistravo 3168 kauniečiai, kurie nėra TS-LKD nariai. Visoje Lietuvoje balsuoti užsiregistravo beveik 19 tūkst. rinkėjų.

Tuo pačiu laiku ir toje pačioje vietoje vyks ir TS-LKD kandidatų į Europos Parlamentą reitingavimas bei TS-LKD kandidatų į Kauno miesto savivaldybės tarybą sąrašo reitingavimas.

Iš viso iškelti 58 TS-LKD kandidatai į Kauno miesto savivaldybės tarybą. Reitingavimas bus atliekamas reitingavimo biuletenyje pasirenkant ne daugiau kaip dešimt kandidatų. Kandidatu į Kauno merus bus keliama Jurgita Šiugždinienė, kuri užims pirmą poziciją ir partijos kandidatų sąraše per savivaldybių tarybų rinkimus.

„Partija atsinaujina, mokosi iš praeities klaidų ir nenori būti savyje užsisklendusios valdžios, bet siekia tapti žmonių partija. „Demokratijos šventė“ rodo, kad svarbiausiais klausimais norime tartis su visais piliečiais, kiekvienam sudarant sąlygas išsakyti savo nuomonę“, – sako J. Šiugždinienė.

TS-LKD Kauno skyriuose yra beveik 1700 narių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA