Kelyje Kaunas-Vilnius Seimo pirmininkas lėkė milžinišku greičiu – ar tikrai buvo kur skubėti? | Kas vyksta Kaune

Kelyje Kaunas-Vilnius Seimo pirmininkas lėkė milžinišku greičiu – ar tikrai buvo kur skubėti?

delfi.lt 2018/11/02 20:19
Viktoras Pranckietis / R. Tenio nuotr.

Penktadienį skaitytojas vaizdo registratoriumi greitkelyje Kaunas-Vilnius užfiksavo dideliu greičiu lekiančius tarnybos limuziną ir apsaugos visureigį. Anot jo, tai Seimo pirmininko automobilis. Pasidomėjus paaiškėjo, kad Viktorui Pranckiečiui skubėti nebuvo kur.

Vaizdo įraše matoma, kad pro automobilį, iš kurio filmuojama, pralekia BMW ir visureigis su įjungtais švyturėliais. Aplenkto automobilio vairuotojas greitį padidina iki 140 km/val., bet Seimo ir Vadovybės apsaugos departamento (VAD) mašinos per keletą sekundžių nutolsta ir dingsta iš akiračio, nes jų greitis daug didesnis.

Šis vaizdas užfiksuotas kelyje Kaunas-Vilnius, už Vievio (V. Pranckietis gyvena Kaune). Leidžiamas greitis šiame kelyje nuo lapkričio 1-osios – 110 km/val.

Kelių eismo taisyklėse rašoma, kad eskortuojant ir lydint saugomus asmenis, įjungus švyturėlius, leidžiama nepaisyti greičio apribojimų, tačiau pirmenybe galima pasinaudoti tik tuo atveju, jeigu tai nepakenks eismo saugumui.

Žinoma, valstybės vadovai turi reikalų, dėl kurių būtina skubėti. Tačiau neaišku, kur šįsyk taip skubėjo Seimo pirmininkas. Kaip DELFI informavo Seimo pirmininko padėjėjas Paulius Žeimys, lapkričio 2-oji V. Pranckiečiui buvo „asmeninė diena“, t.y. darbotvarkės penktadienį nebuvo, nebuvo ir jokių susitikimų.

Kur buvo taip skubama, P. Žeimys negalėjo paaiškinti. Pasak jo, apie Seimo pirmininko keliones gali kalbėti tik VAD. Tą patį sakė ir Vidaus reikalų ministerijos, kuriai priklauso VAD, atstovas Karolis Vaitkevičius. Jis DELFI sakė, kad ministerijos prašymu departamento vadovybė pirmadienį patikrins, koks buvo greitis (jį fiksuoja automobilių kompiuteriai) ir kas, kur važiavo.

Penktadienio pavakarę DELFI su VAD atstovais susisiekti nepavyko.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA