Estai Kaune toliau bando tuštinti bankomatus | Kas vyksta Kaune

Estai Kaune toliau bando tuštinti bankomatus

Asociatytvi / R. Tenio nuotr.

Lapkričio 1 d. Ateities plente, tęsiant ikiteisminio tyrimo veiksmus sulaikyti du Estijoje gyvenantys asmenys (gim. 1990 ir 1989 m.). Jie įtariami sukčiavimu ir netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimu, klastojimu ar neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone.

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausias policijos komisariatas (VPK), šiandien bus kreipiamasi į Kauno apygardos teismą dėl kardomųjų priemonių skyrimo šiems asmenims. „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienio vakarą rašė apie kriminalistų sujudimą Ateities plente – Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė portalui sakė apie kitus teisėsaugininkų organizuotus veiksmus Visų šventųjų dieną negirdėjusi, tad tikėtina, kad ties Ateities pl. 43 pastatu į policijos nagus pakliuvo kaip tik minimi estai.

Praėjusią savaitę, spalio 27 d., buvo sulaukta pranešimo, kad įtartinai atrodantys asmenys bando bankomate išgryninti pinigus iš bankomato. Į gautą pranešimą nedelsiant sureagavę policijos pareigūnai Kaune, prie prekybos centro, sulaikė Estijos pilietį (g. 1990 m.), kuris bankomate bandė išgryninti pinigus. Pas sulaikytąjį rasta 15 plastikinių mokėjimo kortelių.

Tą pačią dieną buvo sulaikyti dar du Estijos piliečiai, gimę 1990 m. 1987 m., kurie bankomate mėgino išgryninti pinigus. Pas juos rasta 30 plastikinių mokėjimo kortelių. Kiek vėliau V. Krėvės pr. esančiame prekybos centre sulaikytas vyras (g. 1987 m.), kuris bankomate bandė išgryninti pinigus. Pas jį rastos 7 plastikinės mokėjimo kortelės. Visi asmenys sulaikyti, jiems paskirtos kardomosios priemonės. Daugiau apie šiuos sulaikymus galite skaityti čia.

Kauno apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 214 str. 1 d. ir 182 str. 1 d. dėl sukčiavimo ir netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Asmenims paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas dviem mėnesiams.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primena, kad visuomet pastebėjus galimai daromą teisės pažeidimą, apie tai nedelsiant praneškite bendruoju pagalvos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA