Darbai Laisvės alėjoje „Sielų upę“ nukreipė nauja vaga | Kas vyksta Kaune

Darbai Laisvės alėjoje „Sielų upę“ nukreipė nauja vaga

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą minios kauniečių Senamiestyje rinkosi į tradicinę „Sielų upę“, skirtą paminėti Visų šventųjų dienai. Tiesa, šįkart Vilniaus universiteto (VU) studentų suorganizuotą akciją Laisvė alėjos rekonstrukcija perkėlė kiek į kitą vietą.

17-us metus iš eilės Kaune nutįsusi „Sielų upė“ dėl Laisvės alėjoje vykdomų darbų pasuko pro Rotušės aikštę pasuko link Kauno pilies ir „Laisvės kario“. Tiesa, virpančių švieselių srovės maršrute išliko Vilniaus gatvė.

Kaip tik čia daugybė kauniečių ir miesto svečių plūdo pasigrožėti neįprastu reginiu, artimųjų atminimui patys papildyti liepsnelių tėkmę uždegta žvakele. Gana švelnus oras leido neskubant ir nesigūžiant, paskendus į prisiminimus praplaukti magiška upe.

Jei kam nors pirštų ar nosies galiukai ir šalo, tai Vilniaus gatvės pradžioje įsikūrusiose „Caffe In“ bei „Vero Cafe“ muzikos garsais praeivius šildė Vlad Putys, Romanas Latakas, Gabija Gabrilaitytė, Kamilė Adamavičiūtė, Laurynas Muraveckas, Modestyno, Aušra Grabliauskaitė ir Tautvydas Traška.

Į minėjimą, kaip visada, kvietė akcijos sumanytojai ir ilgamečiai organizatoriai – VU Studentų atstovybė Kauno fakultete, kurios žvakėmis išdėliotas trumpinys sušvito prie „Laisvės kario“. Tuo tarpu „Sielų upės“ užrašo gaisai kauniečių veiduose atsispindėjo prie miesto rotušės.

Kaip patys teigia, studentai šia akcija skatino atitrūkti nuo kasdieninės rutinos bei pasisemti rimties ir ramybės. Žvakelės Senamiestyje ketvirtadienį dar žibės iki 22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA