Policija pasidalijo svarbiais akcentais: aktualu lankantiems artimųjų kapus | Kas vyksta Kaune

Policija pasidalijo svarbiais akcentais: aktualu lankantiems artimųjų kapus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienoms, policija stiprina patruliavimą šalies keliuose, prie kapinių, kitose žmonių susibūrimo vietose. Į pagalbą pasitelkiami policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos atstovai, pilietiški bendruomenės nariai.

Pareigūnai, patruliuojantys valstybinės reikšmės keliuose, daugiausia dėmesio skirs tinkamai reguliuoti eismą, kad nesusidarytų transporto priemonių spūstys ir taip būtų išvengta žmonių nepasitenkinimo. Policijos pareigūnai kartu su savo padėjėjais prireikus teiks visokeriopą pagalbą asmenims, vykstantiems lankyti artimųjų kapų, atkreips vairuotojų, kitų eismo dalyvių dėmesį į eismo sąlygas.

Policija primena gyventojams:

Prieš vykdami į kelionę pasidomėkite, ypač vairuotojai, važiavimo sąlygomis. Naudingos informacijos rasite Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos interaktyvioje sistemoje (aut. past. kelių eismo intensyvumas, oro sąlygos, eismo ribojimai), pataria policija.

„Siekdami išvengti netikėtumų kelyje, iš anksto pasirūpinkite savo transporto priemonės technine būkle (aut. past. padangos, šviesos prietaisai, stiklo valytuvai, jų plovimo skystis ir pan.). Turėkite savo transporto priemonėje sustojimo ženklą, atsarginį ratą, gesintuvą (-us), pirmosios pagalbos rinkinį (-ius), ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, jos prireiks (užsivilksite) sustojus tamsiuoju paros metu neapšviestame kelyje“, – svarbia informacija dalijasi pareigūnai.

Jie pataria, jei įmanoma, į tolesnę kelionę išvykti šiek tiek anksčiau, neskubėti.

„Pasirūpinkite savo turto sauga. Palikdami automobilį (kitą transporto priemonę) nors ir trumpam, visada patikrinkite, ar įjungta, ar patikimai veikia apsaugos sistema. Niekada nepalikite atrakintų automobilio durų, atidarytų langų, stoglangių, matomoje vietoje – rankinių, mobiliųjų telefonų, dokumentų, kitų vertingų daiktų“, – priduria policija.

Rankines, dokumentus taip pat pravartu pasiimti su savimi, nepalikti jų transporto priemonėje. O išvykstant iš namų, nepalikti atidarytų langų, užrakinti duris, įjungti apsaugos sistemos priemones bei paprašyti liekančių kaimynų, kad pasidomėtų, ar svetimi (įtartini) asmenys nesidomi paliktu butu (namu).

„Svarbiausia, vairuotojai, prie vairo sėskite būdami blaivūs. Įvertinkite važiavimo sąlygas ir važiuokite tik saugiu greičiu, laikykitės saugaus atstumo iki kitos transporto priemonės, praleiskite pėsčiuosius, vykdykite kelio ženklų reikalavimus. Tiek vairuotojai, tiek keleiviai, užsisekite saugos diržus“, – sako pareigūnai.

Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, policija ragina naudoti saugos priemones (ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, atšvaitą (-us), pasišviesti kelią prožektoriumi, žibintuvėliu. „Juk šios priemonės kainuoja gerokai mažiau nei žmogaus sveikata ar gyvybė“, – primena jie.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA