Užauginta širdimi, skinta rankomis, paruošta su meile naujoji „Vero Cafe“ kava | Kas vyksta Kaune

Užauginta širdimi, skinta rankomis, paruošta su meile naujoji „Vero Cafe“ kava

2018-ieji, kai daugelis darbų buvo atliekami mašinomis, žinios matuojamos bitais, bendraujama dažniais ir bangomis. Net karas tapo kibernetiniu, santykiai virtualiais, o žmonės apsigyvenę telefonuose tapo reiklūs ir rafinuoti vartotojai. Savaime suprantama tokią visuomenę nustebinti galima buvo nebent kokia kosmine katastrofa, netikėta rinkimų atomazga, naujausiomis technologijomis arba… kava rinkta rankomis.

Maždaug taip mes galėtume pajuokauti, jeigu tai nebūtų taip panašu į tiesą. Paskutinė Vero Cafe aruodus pasiekusi kava PARA ELA kaip tik tokia ir yra – išnešiota derlingos Brazilijos žemės, lepinta saule, su meile nuskinta ir kruopščiai surūšiuota vietinių moterų rankomis. Tomis pačiomis , kurios kamšo vakarais vaikų antklodes, laisto gėles, siuva vyrų marškinių sagas, laimina paliekant namus ir niekada nepavargsta. PARA ELA išvertus į lietuvių kalbą reiškia „Jai“. Ir tikrai, ši pupelių rūšis regis įkūnija nenuspėjamą Ievos dukrų charakterį.

Šios kompleksiško kūno kavos dovanojami pojūčiai spalvingi ir turtingi lyg moterų emocijos. Marcipanų flirtas su karamele žaismingai persipina su jaukia kakava ir rikošetu grįžta prinokusių slyvų natoms. Įtaigos šiai subtilaus skonio istorijai suteikia maloniai kutenantis marcipanų aromatas ir dar ilgai iš Para Ela glėbio nepaleidžiantis saldus poskonis.

Tačiau PARA ELA kava ypatinga ne tik savo skoniu. Tai ambicingas socialinis projektas turintis misiją teikti viltį ir kurti šviesesnę ateitį Campos Altos bendruomenei. Šio projekto sumanytojas José Maria de Oliveria patikėjo, kad kava gali ne tik garsinti regioną, bet ir pasitarnauti mažinant pajamų nelygybę, kuri Brazilijoje ypač ryški. Taip kavamedžių derliaus sezonui buvo pradėta darbinti tik moteris kas teigiamai paveikė jų pajamų lygį, kuris sezono metu pakilo net iki 85%. Dar vienu vietos pasididžiavimu tapo išskirtinis PARA ELA Micro Lot (itin riboto kiekio elitinių pupelių atrinkimo) projektas, kuris buvo įgyvendintas FAZENDA SERRINHA ūkyje, pirmą kartą naudojant džiovinimo lovius.

Šis ūkis įsigytas Jose Maria 2004 metais buvo pirmasis ir viskas jame yra sukonstruota paties šeimininko rankomis. Galbūt todėl šis žmogus žino, kad pasaulį keisti galima tiesiog nuoširdžiu darbu, o tradicijas derinant su inovacijomis nuversti kalnus. Šiandien šis projektas – tai išskirtinio skonio bei kokybės kava ir laimingos moterys kurios didžiuojasi savo darbu. Kaip jos pačios sako: mūsų kava – tai mes ir paragavęs PARA ELA kavos kiekvienas supranta, kad tai tiesa.

Vero Cafe būdami ištikimi kavos entuziastai ir jos kultūros puoselėtojai, vieninteliai Lietuvoje, kiekvieną sezoną siūlo paragauti vis kitos rūšinės kavos. Kiekviena nauja rūšis – tai ne tik skonio variacija, bet ir šviežia patirtis, kultūrinis, estetinis atradimas. Naujovių paieškose jie pirmieji atkreipė dėmesį į išskirtinę PARA ELA kavą. Neseniai įvykusioje atviroje kavos degustacijoje sėkmingai pristatė ją vietiniams kavos gurmanams. Kavos skrudinimo namuose Kaune vykusiame renginyje dalyvavo ir kavą pristatė FAZENDA SERRINHA ūkio atstovai – Ronaldo Azzi ir Bernando Melo Soares.

Nuo šiol jos galima paragauti bei įsigyti visose Vero Cafe erdvėse. Kava kuri yra ne tik išskirtinio skonio, itin riboto tiražo, bet ir įgyvendinanti kilnią idėją gali priversti pakelti akis į debesis, įkvėpti žygiams ar tiesiog užtikrinti trumpą skonio ekskursiją į tolimąją Braziliją. Mes tikime, kad kava gali ne tik stebinti, žvalinti ar teikti malonumą, bet ir būti priemone keisti dalykus. Žingsnis po žingsnio, puodelis po puodelio. Todėl kviečiame paragauti šios kavos sakydami – šlovė mažiems malonumams nuo kurių prasideda dideli pokyčiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA