Šilainių sankryžoje pakeista daug metų galiojusi eismo tvarka | Kas vyksta Kaune

Šilainių sankryžoje pakeista daug metų galiojusi eismo tvarka

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Trečiadienį vairuotojus Šilainiuose pasitiko naujovės – buvo pakeista ilgai naudojama tvarka: paprasta sankryža virto žiedine, o pagrindinis kelias – šalutiniu.

Tokie pasikeitimai nuo šiandien įsigaliojo Baltų prospekto ir Prūsų gatvės sankryžoje.

Pasikeitusi eismo tvarka Baltų pr. ir Prūsų g. sankryžoje

„Iki šiol Baltų prospektas buvo pagrindinis kelias, o Prūsų gatvė ir Šilainių plentas – šalutinės. Minėta sankryža patenka į Kauno miesto juodųjų dėmių sąrašą. Siekiant padidinti eismo saugumą ir pralaidumą iš šalutinių gatvių šioje sankryžoje nuo šiol eismas bus organizuojamas žiedinės sankryžos principu“, – aiškino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Jis taip pat pabrėžė, kad keičiant eismo organizavimo tvarką sankryžoje papildomai bus įrengiami išankstiniai didesnio atspindžio įspėjamieji ženklai, informuojantys apie eismo pakeitimus.

Padaugės avarijų?

Vairuotojai neslepia, kad tai kelia šiokį tokį chaosą: „Duotuoju momentu – panika, tikrai“.

Kai kurie iš jų nuogąstauja, kad sankryžoje gali pasipilti eismo įvykių.

„Oi bus smagu čia… Jau visi buvo pripratę, kad čia ne žiedas… Žinant tai, kad dažniausiai mūsiškiai važinėja iš įpratimo ir nebesidairo į ženklus…“ – realybę keliuose atskleidė kaunietis.

Šiuo metu plečiantis Romainių mikrorajonui yra padidėjęs transporto priemonių srautas Šilainių plentu. Pakeitus eismo tvarką sankryžoje, tikimasi ne tik didesnio saugumo, bet ir didesnio pralaidumo Šilainių plente nuo Romainių pusės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA