Kelių eismo taisyklių pasikeitimai: vieni važiuos greičiau, kiti – lėčiau | Kas vyksta Kaune

Kelių eismo taisyklių pasikeitimai: vieni važiuos greičiau, kiti – lėčiau

delfi.lt 2018/10/31 16:43
Kelprojekto nuotr.

Lapkričio 1-oji svarbi ne tik todėl, kad tai Visų šventųjų diena, bet ir dėl to, kad įsigalioja Kelių eismo taisyklių (KET) nuostatos, apibrėžiančios, kad daugumai šalies keliuose teks važiuoti lėčiau, o nepatyrusiems – greičiau.

KET numato, kad nuo lapkričio 1 d. magistralėse vietoje 130 km/val. važiuoti bus leidžiama 110 km/val. Greitkeliuose, kuriuose iki šiol važiavome 120 km/val. greičiu, teks sulėtėti iki 110 km/val.

Kituose keliuose leistini greičiai nesikeičia: asfaltuotuose keliuose leidžiamas greitis lieka 90 km/val., kituose keliuose – 70 km./val.

Tačiau lėčiau važiuoti turės ne visi eismo dalyviai. Lapkričio 1-ąją įsigalioja ir įstatymų pakeitimai, kuriais nurodoma, kad pradedantieji vairuotojai, automobilius pažymėję „klevais“, galės važiuoti greičiau nei važiavo iki šiol.

Nurodoma, kad leistinas greitis magistralėse tokiems vairuotojams išauga iki 100 km/val., greitkeliuose – iki 90 km/val., keliuose su asfalto ar betono danga – 80 km/val. Kituose keliuose, pavyzdžiui, žvyrkeliuose, leistinas greitis – 70 km/val.

Kitaip tariant, važiuodami nuo Vilniaus iki Kauno tokie vairuotojai galės važiuoti 90 km/val., o, pavyzdžiui, nuo Vilniaus iki Panevėžio galės įsibėgėti iki 100 km/val. Prireikus važiuoti vadinamuoju Molėtų plentu, „klevo“ lapu pasipuošę pradedantieji galės važiuoti 80 km/val.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA