Ar LRT išliks ir kokie pokyčiai laukia? (tiesioginė transliacija iš Kauno) | Kas vyksta Kaune

Ar LRT išliks ir kokie pokyčiai laukia? (tiesioginė transliacija iš Kauno)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Viešojoje erdvėje vykstančios diskusijos dėl LRT pokyčių mažiau į šią temą įsigilinusiems visuomenės nariams įneša labai daug painiavos, nes pokyčius inicijuojantys politikai kalba viena, o specialistai – visai ką kita. Tad kuo tikėti?

Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) inicijuoja viešas diskusijas, kurių tikslas pasikalbėti su visuomene apie visuomeninio transliuotojo funkcijas ir jų reikšmę bei būtinybę būti nepriklausomu nuo politikų įtakos. O taip pat suteikti progą patiems piliečiams pasisakyti, kokio jie nori už jų pinigus išlaikomo žiniasklaidos kanalo turinio – laisvo ir nepriklausomo, ar tokio, kuris patinka šalį valdančioms politinėms partijoms ir jų vadovams.

Antradienį, spalio 30 d. 17 val. pirmoji šio ciklo diskusija vyks Kaune, Vytauto Didžiojo Universiteto daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre V. Putvinskio g. 23.

Apie visuomeninio transliuotojo situaciją, valdymą bei politikų siūlomus pokyčius su kauniečiais diskutuos prof. Egidijus Aleksandravičius, prof. Auksė Balčytienė ir kiti VDU bendruomenės nariai, LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius bei žiniasklaidos atstovai, kauniečiai žurnalistai Vidas Mačiulis, Juras Jankevičius, taip pat LRT vadovai – LRT tarybos pirmininkas Liudvikas Gadeikis ir LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė – Budrienė. Renginį moderuos žurnalistė, portalo „Kas vyksta Kaune“ redaktorė Brigita Sabaliauskaitė.

Reginys bus tiesiogiai transliuojamas portalo „Kas vyksta Kaune“ socialinio tinklo „Facebook“ profilyje ir portale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA