Tradicinis minėjimas netradicinėje vietoje – „Sielų upė“ keičia tėkmę | Kas vyksta Kaune

Tradicinis minėjimas netradicinėje vietoje – „Sielų upė“ keičia tėkmę

R. Tenio nuotr.

Tradicinė, jau 17-us metus iš eilės Kaune tekėsianti „Sielų upė“ keičia savo vietą. Lapkričio 1-ją dieną kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami uždegti žvakelę ne Laisvės alėjoje, kaip įprasta, o Vilniaus gatvės ir Kauno pilies atkarpoje. 

Ši Visų šventųjų dieną vyksianti akcija nuo Vilniaus gatvės, pro Rotušę tekės link Kauno pilies, kur neaplenks ir Vyčio paminklo.

Į minėjimą kviečia akcijos įkūrėjai – Vilniaus universiteto Studentų atstovybė Kauno fakultete. Jie skatina atitrūkti nuo kasdieninės rutinos bei pasisemti rimties ir ramybės.

„Lapkričio 1-ąją visi, kurie neturi galimybės aplankyti savo brangių, Anapilin išėjusių artimųjų kapų, kviečiami uždegti žvakutę Kauno mieste“, – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtame įvykyje.

Akcijos metu kviečia susišildyti

Kad orams pabjurus netektų šalti, pasirūpinta ir kai kurių vietų jaukumu.

Vilniaus gatvės pradžioje įsikūrusiose „Caffe In“ bei „Vero Cafe“ kavinėse savo garsais auditoriją vilios būrys atlikėjų: Vlad Putys,  Romanas Latakas, Gabija Gabrilaitytė, Kamilė Adamavičiūtė, Laurynas Muraveckas, Modestyno, Aušra Grabliauskaitė ir Tautvydas Traška.

Rimties ir susikaupimo įpučianti akcija vyks Visų šventųjų dieną nuo 17 iki 22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA