Nešvarios praeities Kauno vaiko teisių specialistas nušalintas nuo pareigų | Kas vyksta Kaune

Nešvarios praeities Kauno vaiko teisių specialistas nušalintas nuo pareigų

BNS 2018/10/30 13:15
Stopkadras

Gavus skundą dėl neetiško elgesio, nuo pareigų nušalintas Kauno miesto vaiko teisių apsaugos vyriausiasis specialistas Teodoras Ismailovas, antradienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Jo elgesiui įvertinti skubiai pradėtas tarnybinis patikrinimas.

„Init“ televizija pirmadienį pranešė, kad T. Ismailovas 2013 m. yra teistas už sąskaitų klastojimą, o savo namus puošia galbūt nacistine simbolika.

„Viešumoje iškelti klausimai apie vieną iš Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotojų yra pagrįsti ir į juos turi būti atsakyta. Paprašiau tarnybos atstovų kuo skubiau atlikti tarnybinį patikrinimą ir priimti sprendimą, ar viešumoje įvardijamas darbuotojas gali toliau dirbti. Labai norėčiau pakviesti visų nedaryti skubotų išvadų, nes kiekvienas mūsų norėtume, jog sprendimai būtų pasverti, teisėti ir teisingi“, – pranešime spaudai teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Valstybės teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba antradienį informavo Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, kad vykdomas tarnybinis patikrinimas dėl gauto skundo apie neetišką specialisto elgesį.

Kaip televizijai sakė Kauno apylinkės teismo atstovė Vaida Bytautė, T. Ismailovas Kauno apylinkės teismo buvo pripažintas kaltu dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule bei dokumentų klastojimo. Jam skirta dvejų metų laisvės apribojimo bausmė.

Teismo duomenimis, 2015 metais vyras išregistruotas iš probuojamų asmenų registro, bet teistumas jam panaikintas bus tik 2020 m. Televizija taip pat skelbia, jog T. Ismailovo namų balkoną puošia nacistinės Vokietijos erelis, tiesa, su užtušuota svastika.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas nurodo, kad vaiko teisių apsaugos srityje negali dirbti asmenys, teisti už seksualinius nusikaltimus ar už kitas nusikalstamas veikas, susijusias su vaiko seksualiniu išnaudojimu, vaikų pornografija ar prostitucija, taip pat kitus tyčinius sunkius ar labai sunkius nusikaltimus prieš vaikus ar už analogiškas veikas, numatytas kitų valstybių baudžiamuosiuose įstatymuose.

Ministerija neturi duomenų dėl specialisto teistumo už šiuos nusikaltimus. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusią savaitę kilus skandalui dėl atimtų kauniečių vaikų nuo pareigų buvo nušalinta Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus laikinoji vadovė Daiva Porutienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA