Bręsta naujas skandalas: Kauno vaikų teisių apsaugos skyriuje dirba darbuotojas su kriminaline praeitimi | Kas vyksta Kaune

Bręsta naujas skandalas: Kauno vaikų teisių apsaugos skyriuje dirba darbuotojas su kriminaline praeitimi

R. Tenio nuotr.

Kauno vaiko teisių apsaugos tarnyboje dirbantis Teodoras Ismailovas, kuris tikėtina, dalyvavo ir kauniečių Kručinskų mažamečio vaiko paėmimo procedūroje, – spalvingą kriminalinę praeitį turinti asmenybė, teigiama „Init“ parengtame reportaže.

Minėtas asmuo 2013-aisiais metais suorganizavo gaują, kuri išrašė suklastotų sąskaitų už 2 mln. litų bei pasisavino daugiau kaip 300 tūkstančių pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Pastarąjį faktą patvirtina ir „Init“ žurnalistų kalbinta Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja Vaida Bytautė. Pasak jos, T. Ismailovas Kauno apylinkės teismo sprendimu buvo pripažintas kaltu dėl didelės vertės svetimo turto įsigijimo apgaule bei dokumentų klastojimo.

Jam buvo paskirta dviejų metų laisvės apribojimo bausmė bei įpareigojimas atlyginti dalį turtinės žalos. Tačiau duomenų apie visišką žalos atlyginimą nėra gauta. Teistumas T. Ismailovui bus panaikintas tik 2020 metais, „Init“ sakė teismo pirmininko padėjėja.

Ne mažiau nei minėtos kriminalinės praeities detalės, dėmesį traukia ir Kauno vaikų teisių apsaugos darbuotojo transporto priemonė „Audi“ bei  būsto išorė – ant langų galima išvysti kaukolių simbolius, o ant balkono rėmo puikuojasi atributika su, nors ir retušuotu, bet Vokietijos nacių erelio ženklu.

Karingą šio asmens būdą „Init“ televizijai paliudija ir žmonės, matę, kaip rugsėjo 18 d., iš kauniečio Gintaro Kručinsko rankų buvo jėga atimtas jo dvimetis sūnus.

Ministras Linas Kukuraitis aiškinsis, kodėl T. Ismailovas buvo įdarbintas Kauno vaiko teisių apsaugos skyriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA