S. Skvernelio atostogos dėl atliktos operacijos gali užtrukti: kam buvo reikalingi akiniai? | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelio atostogos dėl atliktos operacijos gali užtrukti: kam buvo reikalingi akiniai?

BNS 2018/10/29 14:39
DELFI nuotr.

Premjerui Sauliui Skverneliui atlikta regos korekcijos procedūra. Kaip BNS sakė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas, nedidelė akių operacija Vyriausybės vadovui atlikta penktadienį – dėl to ministras pirmininkas negalėjo dalyvauti svarbiame Britanijos, Šiaurės ir Baltijos šalių lyderių susitikime.

S. Skvernelis oficialiai yra pasiėmęs atostogų iki trečiadienio, tačiau S. Malinausko teigimu, gali prireikti jas pratęsti. „Teko kalbėti su ministru pirmininku, jis jaučiasi gerai, tačiau po tokios procedūros reikia laiko, kad atsistatytų regėjimas, praeitų skausmas“, – sakė premjero patarėjas.

Jis tvirtino, kad premjeras tikisi trečiadienį jau pirmininkauti Ministrų kabineto posėdžiui, tačiau neatmeta, kad jei sveikata atsistatyti nespės, atostogas gali tekti pratęsti ir iki penktadienio.

Anot S. Malinausko, prieš darant operaciją, S. Skvernelis negalėjo, kaip įprasta, naudotis kontaktiniais lęšiais, todėl turėjo nešioti akinius.

Jis taip pat patvirtino, kad operacija planuota iš anksto, todėl premjeras negalėjo vykti į Osle vykstantį dviejų dienų Britanijos, Šiaurės ir Baltijos šalių lyderių susitikimą. Lietuva ir Latvija į šį susitikimą delegavo užsienio reikalų ministrus, likusios šalys – Jungtinė Karalystė, Švedijos, Norvegija, Danija, Suomija, Estija ir Islandija dalyvauja Vyriausybės vadovų lygmeniu.

„Lietuvai atstovauja užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, jis yra tikrai patyręs ir gali šaliai atstovauti aukštu lygmeniu“, – sakė S. Malinauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA