Kauną užklojęs baltas snaigių paklotas – iššūkis ne tik vairuotojams | Kas vyksta Kaune

Kauną užklojęs baltas snaigių paklotas – iššūkis ne tik vairuotojams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors vakar sinoptiko prognozė apie tai, kad šalyje iškris pirmasis sniegas daugeliui atrodė menkai tikėtina, pirmadienio rytą gatvės išties nusidažė baltai. Portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas užfiksavo kauniečių emocijas iš dangaus prapliupus žiemiškam reiškiniui – sniegui.

Šiemet pirmosios snaigės iškrito spalio 29 dieną, rudeniui persiritus į antrąją savo karaliavimo šalyje pusę. Rudeninius paltus pakeitė kiek šiltesni apdarai – striukės, kepurės, pirštinės, šalikai, lietpalčiai, ir, žinoma, pagrindinė galvų apsauga – skėčiai.

Kauniečių žingsniai pirmadienio rytą kur kas spartesni, eiti koja už kojos kandant šaltesniems oro gūsiams nesiryžta nė vienas. Gyvenimas mieste verda įprasta vaga tik atliekamų veiksmų skuba gerokai spartesnė nei danguje šviečiant saulei.

Kaip bebūtų apmaudu, sniego krytis iš dangaus pasižymi ne tik balto pakloto grožiu. Snaigės tampa tikru iššūkiu į gatves išriedėjusiems vairuotojams – viena po kitos lyg iš gausybės rago pabyra avarijos. Tad ir šįryt skirtingose Kauno vietose pareigūnai jau fiksavo tris.

Rytų ir Pietryčių Lietuvoje bei aplink Kauną pirmadienio rytą lyja su šlapdriba, kelio danga šlapia ir slidi, skelbė Automobilių kelių direkcija.

Tačiau antradienis vėl pažers staigmenų – dieną, pasak sinoptiko Tado Kantauto, staigiai sušils. Temperatūra gali svyruoti nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos, pietvakariniuose rajonuose gali siekti 14 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA