Ar pradės troleibusai vežti į Šilainius? | Kas vyksta Kaune

Ar pradės troleibusai vežti į Šilainius?

R. Tenio nuotr.

Mieste keleivių pervežimą vykdančiai bendrovei „Kauno autobusai“ troleibusų parką pildant naujomis elektrinėmis transporto priemonėmis, kyla klausimas, ar nenumatoma plėsti kontaktinio tinklo į dar vieną mikrorajoną. Keliolikos metų senumo planams atgulus į valdininkų stalčius, Kauno savivaldybė tolimoje perspektyvoje mato kitą galimybę.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ priminė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras, apie 2000 m. buvo planuojama plėtoti troleibusų kontaktinį tinklą į Šilainių mikrorajoną.

„2004 m. LR Vyriausybė buvo nusprendusi finansuoti šį projektą su sąlyga, kad Kaunas savo lėšomis įrengs kontaktinio tinklo atkarpas Panerių gatvėje iki Varnių gatvės bei Varnių gatvėje iki Tvirtovės alėjos. Miestas savo įsipareigojimus įvykdė, tačiau finansavimas likusiai daliai taip ir nebuvo skirtas“, – pasakojo P. Keras.

Anot jo, šiuo metu miestas turi ganėtinai platų troleibusų kontaktinį tinklą, leidžiantį miestiečiams pasiūlyti santykinai nebrangią, ekologišką viešojo transporto paslaugą. Naujo kontaktinio tinklo statyba yra brangus projektas, todėl turėtų būti planuojama bent 40 metų laikotarpiui.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas pastebėjo, kad elektrinio transporto technologijos pasaulyje pastaruoju metu sparčiai vystosi. Gamintojų siūlomų elektrinių autobusų parametrai gerėja, o kainos tampa vis labiau prieinamos miestams.

Kauno miesto savivaldybė neseniai priėmė sprendimą įsigyti 85 naujus troleibusus, kurie reikalingi išnaudoti esamą troleibusų kontaktinį tinklą artimiausius 15 metų. Keleivinės transporto priemonės „Kauno autobusų“ parką pasiekti turėtų kitų metų antroje pusėje.

Visgi sparčiai vystantis elektrinių autobusų gamybai, P. Kero teigimu, tikėtina, kad 15 metų laikotarpiu bus priimtas sprendimas išvis atsisakyti kontaktinio tinklo ir miestą aptarnauti autobusais, todėl plėsti troleibusų kontaktinį tinklą į Šilainius neplanuojama.

„Labai tikėtina, kad dalis esamos troleibusų kontaktinio tinklo infrastruktūros ateityje gali būti panaudota elektrinių autobusų įkrovimo infrastruktūrai, tad naujasis tokių autobusų tinklas galėtų būti plėtojamas į Šilainius“, – nurodė P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA