I. Strazdauskaitės byla: papasakojo, iš kur žudikai gavo kastuvą, kuriuo uždaužė auką | Kas vyksta Kaune

I. Strazdauskaitės byla: papasakojo, iš kur žudikai gavo kastuvą, kuriuo uždaužė auką

delfi.lt 2018/10/29 10:39
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teisme toliau nagrinėjama Lietuvą sukrėtusi Ievos Strazdauskaitės istorijos byla. Pirmadienį tęsiama liudytojų apklausa. Šioje byloje yra du epizodai: vienas susijęs su I. Strazdauskaitės nužudymu, kitas – su Latvijos piliečių automobilio pagrobimu.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas šioje byloje kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų. Teisėsaugos duomenimis, mergina buvo mirtinai uždaužyta kastuvu.

Pirmadienį teisme ketinama apklausti Marijampolės rajone gyvenančią šeimą. Brolis ir sesuo, gyvenantys Marijampolės rajone žurnalistams teigė, kad su įtariamaisiais byloje susidūrė kuomet pastarieji su automobiliu užklimpo su savo BMW automobiliu šalia jų namų esančiame vienkiemyje.

„Tai vienkiemis, jei čia bando kas atvažiuoti, visi užklimpsta“, – sakė nenorėjęs prisistatyti vyras.

Vyras pasakojo, kad buvo tamsus paros metas, apie 23.00 val. Pamatęs, kad automobilis užklimpo, vyras norėjo padėti išstumti jį iš purvo, tačiau mašina buvo užklimpusi per giliai. Vyras teigė matęs tris vyrus. BMW buvo bandyta ištraukti pasitelkiant lentas ir kitus įrankius.

„Niekaip negalėjome tą mašiną išstumti, aš jiems pats daviau, lentų, kūjį, kastuvą, kurio paskui jie man taip ir negrąžino“, – sakė netoli Marijampolės gyvenantis vyras.

Spėjama, kad būtent šis kastuvas ir tapo pagrindiniu žmogžudystės įrankiu. Pareigūnų paimti ištraukimui BMW skirti įrankiai liudininkui buvo grąžinti. Negrąžintas buvo tik kastuvas.

Kaltinamieji šioje byloje taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Maksimali bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

DELFI primena, I.Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis.

Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas dar kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą. Jiems skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Pusbroliams Bieliauskams bei T. Zagurskui taip pat pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA