Aferistai nesnaudžia: iš pigių kelionių mėgėjų išviliojami banko kortelių duomenys | Kas vyksta Kaune

Aferistai nesnaudžia: iš pigių kelionių mėgėjų išviliojami banko kortelių duomenys

Archyvo / R.Tenio nuotr.

Vakar, šeštadienį, portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodžius informacijai apie sukčiavimo atvejus naudojantis pigių skrydžių kompanijos „Ryanair“ vardu ir viliojant žmones pigiomis kelionėmis socialiniame tinkle „Facebook“, į redakciją kreipėsi į dar vienas žabangas patekę kauniečiai. Pasak jų, aferistai iš pigiomis kelionėmis susigundžiusių žmonių bando išvilioti banko kortelių duomenis.

 

„Socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtas naujas „Ryanair Company“ puslapis. Tačiau tai yra tik dar vienas būdas pasisavinti banko kortelių duomenis. Norime informuoti visuomenę, kad jokiu būdu nesusigundytų vesti ten asmeninių banko kortelių duomenų“, – apie galimą klastą įspėja „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Kaunietis pasakoja, jog į pastarąją apgaulę įkliuvo jo žmona. „Iš pradžių ji suvedė vienos banko kortelės duomenis, tačiau netrukus pasirodė pranešimas, jog jie esą yra netikri. Tuomet suabejojusi lygiai tą patį padarė ir su antrąja banko kortele – scenarijus pasikartojo. Tuomet, kilus įtarimui, užblokavau abi banko korteles. Tad dabar teks laukti, kol pagamins naujas“, – atvirauja jis.

 

Paklaustas ar tada, kai žmona suvedė banko kortelių duomenis, nuo sąskaitos buvo nuskaityti pinigai, skaitytojas sako kol kas nepastebėjęs, kad būtų atlikti kokie nors įtartini veiksmai – pinigų nuėmimas ar kitos piniginės operacijos.

„Apie naująjį puslapį pranešiau „Facebook“ atstovams, nes apsigauti juo gali bet kas. Socialiniame tinkle jis aktyviai reklamuojamas naujienų sraute“, – teigia pašnekovas.

Primename, jog ne kartą oro linijų bendrovės „Ryranair“ atstovai sakė nedalijantys bilietų pasitelkdami kitus interneto tinklalapius. Visos realiai vykstančios akcijos ir pasiūlymai patalpinti tik oficialiame pigių skrydžių kompanijos puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA