Fiksuoja skaitytojai: magiškas rytinis rudens grožis Kleboniškyje iš paukščio skrydžio | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: magiškas rytinis rudens grožis Kleboniškyje iš paukščio skrydžio

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Darius pasidalijo rytinio Kleboniškio vaizdais iš paukščio skrydžio. Kauno dalis, plytinti šiaurinėje miesto dalyje, kairiajame Neries krante, užfiksuota rudeniško rytinio pabudimo etape, magiškai apgaubta rūko.

[galerija kiek=”4″]

Paklaustas apie tai, kaip anksti teko keltis tam, kad pavyktų užfiksuoti vaizdais plaukiančias akimirkas Kleboniškyje, kaunietis Darius Varanavičius sako: „Nustebinsiu, bet kadangi šis vaizdo įrašas filmuotas rudenį, kai saulė kyla lėtai, todėl filmavau visa tai tik puse devintos ryto. Siekiant įgyvendinti tokią pat idėją vasarą, reikėtų keltis gerokai anksčiau, tačiau dabar to neprireikė“, – šypteli jis.

Pašnekovas prisipažįsta, jog vaizdai, kuriuos pavyko užfiksuoti minėtu metu, šiek tiek nustebino ir jį patį. „Visą vasarą kirbėjo mintis nufilmuoti kažką panašaus, bet negi kelsiesi kas rytą patikrinti, ar yra rūkas? O šįkart spėjau ir vaikus į mokyklą išlydėti, o grįžęs ėmiausi filmuoti. Viskas, kas čia matoma, yra vieno ryto istorija“, – kūrybinio proceso užkulisius atskleidžia skaitytojas.

Pasak Dariaus, fotografavimas ir filmavimas jam yra pomėgis. „Fotografuojant ar filmuojant gamtą, nereikia niekam mokėti honoraro ar atsiklausti, derinti laiką ar išgyventi dėl nepavykusio rezultato. Nesumeluosiu pasakydamas, jog šis mano hobis tarsi paaštrina žvilgsnį, todėl dažnai į aplinką žvelgiu tarsi pro objektyvą.

„Pagaunu save mąstant apie tai, kokią vaizdų dėlionę būtų galima sudėlioti net tada, kai po ranka neturiu fotoaparato. Tokiu būdu atkreipiu didesnį dėmesį į tai, kas aplink, pastebiu kur kas daugiau. Šis ruduo yra labai gražus, ir būtent iš natūralaus jo grožio gimsta nuotraukos ar vaizdo įrašai, kuriuos kaupiu archyve. Aktyviai dalyvauju Kleboniškio bendruomenės gyvenime, smagu socialiniuose tinkluose šios Kauno dalies gyventojams parodyti akimirkas, kurias pavyksta sustabdyti. Juk dėl įtempto gyvenimo tempo ne visi kaimynai pastebi paprastą, bet stebuklingą grožį, mums dovanojamą gamtos“, – atvirauja kaunietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA