Į sukčių spąstus pateko daugybė žmonių: žadėtų pigių skrydžių bilietų nė kvapo | Kas vyksta Kaune

Į sukčių spąstus pateko daugybė žmonių: žadėtų pigių skrydžių bilietų nė kvapo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į žinomą pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ vardą nusitaikė apgavikai. Sukūrę melagingą informaciją talpinantį puslapį internete, jie skatina skleisti informaciją vis platesniam ratui žmonių pasitelkiant į pagalbą socialinį tinklą „Facebook“ už tai žadėdami kelionės bilietus už simbolinę kainą.

Interneto vartotojai užsukę adresu www.booking-flyoffers.com neabejotinai pateks į nesąžiningų žmonių sugalvotas žabangas. Spustelėjus kompiuterinės pelės mygtuką čia atsiveria puslapis, kuriame itin džiuginanti naujiena pigių kelionių gerbėjams.

„Sveikiname, norėdami atšvęsti savo jubiliejų siūlome kelionės bilietus pirmyn ir atgal tik už 1 eurą su draugu skristi bet kur, kur tik norite! Viskas, ką turite padaryti, tai atsakyti į 3 trumpus klausimus ir padėti mums pagerinti mūsų paslaugas“, – rašoma minėtame interneto adrese prisidengiant bendrovės „Ryanair“ vardu.

Apgaulinga „Ryanair“ nuoroda / Fiksuotas vaizdas nuotr.
Apgaulinga „Ryanair“ nuoroda / Fiksuotas vaizdas nuotr.
Apgaulinga „Ryanair“ nuoroda / Fiksuotas vaizdas nuotr.

Atsakyti į tris pateiktus klausimus su galimais variantais, kurie skamba taip: „Ar kada nors skridote su mumis?“, „Kodėl jums patinka mūsų paslaugos?“ bei „Kam duosite antrąjį bilietą?“, nepakanka, tam kad neva pavyktų užsisakyti ir nusipirkti žadėtus pigius bilietus, internautų prašoma per nustatytą, atgal tiksintį laiką, dalytis nuoroda socialiniame tinkle „Facebook“ su prierašu „Ačiū, #Ryanair!“.

Apgaulinga „Ryanair“ nuoroda / Fiksuotas vaizdas nuotr.

Atlikus pastarąjį veiksmą, socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai išplatina pranešimą apie skrydžių kompanijos vykdomą akciją savo draugų ratui su kvietimu ja pasinaudoti. Taip auga besidalinančiųjų skaičius, tačiau pigių skrydžių bilietų variantų taip ir nepavyksta pamatyti ir juolab juos įsigyti.

„Kas vyksta Kaune“ turimais duomenimis, puslapį  www.booking-flyoffers.com, kuriame matyti viliojantis kelionių pasiūlymas lietuvių kalba, „Facebook“ jau užblokavo. Tačiau identišku principu veikiantis adresas anglų kalba – vis dar prieinamas.

Primename, jog ne kartą oro linijų bendrovės „Ryranair“ atstovai sakė nedalijantys bilietų pasitelkdami kitus interneto tinklalapius. Visos realiai vykstančios akcijos ir pasiūlymai patalpinti tik oficialiame pigių skrydžių kompanijos puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA