Kilus skandalui dėl paimtų vaikų, nuo pareigų nušalinta Kauno vaiko teisių tarnybos vadovė | Kas vyksta Kaune

Kilus skandalui dėl paimtų vaikų, nuo pareigų nušalinta Kauno vaiko teisių tarnybos vadovė

LRT, „Kas vyksta Kaune“, DELFI inf. 2018/10/24 14:50
V. Šulinsko nuotr.

Iš pareigų atleista Kauno Vaiko teisių apsaugos tarnybos laikinoji vadovė Daiva Porutienė. Nors jis nušalinta nuo vadovaujančių pareigų, toliau darbuosis Vaiko teisių apsaugos tarnyboje.

LRT RADIJUI šią žinią patvirtino Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Alina Jakavonienė – D. Porutienė, anot jos, grąžinta į vyriausiosios specialistės pareigas.

„Kas vyskta Kaune“ primena, kad buvusi laikinoji Kauno Vaiko teisių apsaugos tarnybos direktorė košės prisivirė pareiškusi, jog iš kauniečių šeimos paimtų vaikų mama incidento Panemunės šile metu buvo neblaivi. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai, tuo tarpu, patvirtino, kad moteris nebuvo išgėrusi.

[susije_video kurie=””]

E. Krušinskienės elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė su savo atžalomis rugsėjo pabaigoje vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir ji esą tiesiog bandė jį sudrausminti.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai… vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA