Kada ir kaip suksime laiką? | Kas vyksta Kaune

Kada ir kaip suksime laiką?

BNS 2018/10/24 18:45
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sprendimas atsisakyti sukti laikrodžius įgauna pagreitį. Kurį laiką pasilikti – žiemos ar vasaros – Europos komisija palieka spęsti Europos Sąjungos narėms atskirai. 

Gali būti, kad 2019 metų kovo paskutinį sekmadienį juos pasuksime paskutinį kartą ir gyvensime vasaros laiku. Tokį siūlymą, nuo 2019 metų atsisakyti laiko sukiojimo, šių metų rugsėjį pranešė Europos Komisija. Visgi, žiemos laiko pasirinkimas irgi neatmetamas.

Spręsdama kuriuo laiku – žiemos ar vasaros – gyventi Lietuva atsižvelgs į gyventojų ir specialistų nuomonę bei kaimynų pasirinkimą, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Dabar mums reikia pasirinkti laiką. Aš su linkęs tą padaryti galbūt apklausos būdu, pasiklausti ne tik specialistų, bet ir gyventojų“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Jo teigimu, tai nebus lengvas sprendimas, nes reikės derintis ir prie šalių kaimynių.

„Mes lyg orientavomės prie vasaros laiko, tačiau labai svarbu regione būtų susiderinimas, kad nebūtų išbalansuota, nesusidarytų dviejų ar daugiau valandų skirtumas“, – sakė Vyriausybės vadovas.

„Gyventojų ir specialistų nuomonė bus pagrindinė. Pasiderindami su savo kaimynais“, – pridūrė jis.

Tarptautinės naujienų agentūros praneša, kad pagal naujausią pasiūlymo variantą sezoninio laiko siūloma atsisakyti nuo 2021 metų.

Nuo 2003 metų Lietuvoje įvestas antrosios laiko juostos laikas, taikant vasaros laiką. Kaip ir daugumoje valstybių, jis įvedamas kovo paskutinį sekmadienį, trečią valandą nakties persukant laikrodžio rodykles valandą į priekį, o atšaukiamas spalio paskutinį sekmadienį, ketvirtą valandą nakties atsukant laikrodžio rodykles valandą atgal.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA